Doktor Marcus a jeho rod přehled

Doktor Marcus a jeho rod
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43419/bmid_doktor-marcus-a-jeho-rod-5gW-43419.jpg 4 53 53

Dějově bohatá, mnohovrstevná sága historická sága podle TV seriálu z prostředí kardiologie berlínské „nemocnice na kraji města“ Charité. Byla napsána na objednávku německé TV, natočena však nikdy nebyla, poprvé je uveřejněna až knižně. V dějově bohatém, barvitém příběhu sleduje životní osudy tří generací lékařského rodu Marcusů od Vánoc 1913 do jara 1978, jak se vyvíjely s mnoha osobními i profesionálními peripetiemi na pozadí dějin nemocnice, Berlína i Německa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor Marcus a jeho rod. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Lenka4
23.12.2022 3 z 5

Televizní román je zaměřený na vizuální složku, proto sledujeme gesta postav, slyšíme, co říkají, ale nevíme, co si u toho myslí. A rádi bychom třeba věděli, co se honí v hlavě ženě, které muž přinese domů levobočka. Několik scén nápadně připomíná události a osoby z Nemocnice na kraji města, naštěstí ji není mnoho. Vzpomínám na vysílání seriálu v rozhlase. Tehdy mě zaujal více, než nyní četba knihy.

Isew
03.08.2021 5 z 5

Posloucháno jako desetihodinová rozhlasová adaptace. Skvělé zpracování. ČRo zkrátka umí. Poslouchali jsme to kdysi na cestě do Itálie. Vzpomínám si, že jsme dorazili na hotel a doposlouchávali jsme ještě na pokoji. Tak strhující to bylo. Protože už to bylo dávno, hodně detailů jsem zapomněla. Letošní výzva se mi proto hodila k oprášení. A jsem uchvácena jako kdysi. Dietl uměl dokonale vykreslit atmosféru. Ať již předválečnou, válečnou i poválečnou. Nedivím se, že se cenzorům v NDR nelíbilo vylíčení některých scén (stavba berlínské zdi, útěk mnoha stovek lidí do NSR, odborné zaostávání socialistického zdravotnictví...) a chtěli úpravy. Na což Dietl nepřistoupil a raději chtěl "scénář" zničit. Ještě, že ho jeho žena zachovala, protože to považuji za nejlepší věc, kterou Jaroslav Dietl napsal. Smekám a tleskám.


28401
23.03.2021 5 z 5

Výborný "seriál" - doporučuji !!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doktor Marcus a jeho rod v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených3x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x