Černé znamení přehled

Černé znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364106/bmid_cerne-znameni-VFb-364106.jpg 4 427 427

Divotvůrce série

< 2. díl >

Kellen opustil lid Jan'Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat. Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Shadowblack , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černé znamení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (76)

vandalindakova
22.01.2023 3 z 5

Po druhém díle je pro mě tahle série taková nemastná, neslaná. Nejsem z ní odvařená, a zároveň mě na ní ani nic nějak neštve. To, že ničím nevyniká, asi není úplně dobře, přesto v ní budu pokračovat dál, protože jsem zvědavá, kam to povede, a jestli se psaní autora zlepšuje a zlepšuje.

Je to pro mě taková oddechová middle grade, která je napsaná hrozně příjemným stylem, se zajímavým magickým světem, který zatím stále poznávám. Občas to obsahuje moment, který mi do toho stylu nezapadá (třeba svou drsností minimálně tu u hlavní zápletky, to byla docela dost nechutnost). Hlavní postava je nevýrazná, ale nejlepší za mě je pořád kočkoveverčák, u kterého mě možná trochu mrzí, že ho okolí tak brzdí. Mohla by být větší sranda.
Trochu bych chtěla vidět rozvíjení té hlavní postavy, místo toho aby ho drželi zamrzlého v jednom a tom samém bodě, a to v nevědomosti o všem. Díky tomu podle mě stojí i celý příběh, přestože se pořád něco děje, tak ve výsledku ale zápletka stojí na místě. Tak snad ve třetím díle!

Iva095
16.01.2023 5 z 5

Určitě lepší než první díl. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat.


barbb8k
04.12.2022 3 z 5

Tento díl je za mě o moc lepší než první.
Svět a postavy jsou v tomto díle tak strašně krásně popsány! A ta dějová linka! Zápletky! Každé malé zákoutí, každá drobnost, kterou autor zmínil, všechno se mi hrozně moc líbilo. Prostě jsem si tuto knihu úplně zamilovala.
3,5/5⭐

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černé znamení v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených551x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených47x
v Knihotéce317x
v Chystám se číst184x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech9x