Black Metal. I, Evoluce kultu přehled

Black Metal. I, Evoluce kultu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473927/bmid_black-metal-evoluce-kultu-eNK-473927.jpg 5 29 29

Black Metal: Evoluce kultu je podrobnou sondou do historie žánru. Vrací se k samotným kořenům, ale mapuje i novodobou scénu. Tuzemského fanouška jistě potěší, že vedle kapel jako Venom, Celtic Frost, Mayhem, Darkthrone či Burzum je nemalá pozornost věnovaná Master´s Hammer. Součástí knihy je mnoho dobových fotografií.

Literatura naučná Historie Hudba a zpěv
Vydáno: , Metalgate
Originální název:

Black Metal: Evolution of the Cult , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Black Metal. I, Evoluce kultu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

ber-tram
06.03.2024 2 z 5

Blackmetalová hudba, její atmosféra, mě baví, čtení o ní v podání zinaře Dayala Pattersona ne. Jiné žánry mě extra nebaví, ale čtení o nich, najmě třeba v podání žurnalisty Jiřího Černého výsostně. Ten totiž poutavě buduje a vypráví příběhy, kdežto Patterson jen lacině papouškuje myšlenky druhých. Myšlenky?! Vždyť až na výjimky jde o výrony postpubescentních bezmozků prostých ušlechtilých životních hodnot, kteří akorát páchali (ti zbabělejší velkohubě hlásili) zlo (v optice soudobých zákonů) a nějak mimochodem se některým povedlo vyprodukovat pozoruhodné hudební kulisy.
Příklady intelektuálního opaku? Čeští Master´s Hammer, resp. mozek František Štorm, renesanční bytost, mistr nadsázky, který se vlastně všem skandinávským trapákům vysmívá dokonalou tvorbou (alias jeho svrchované: »my trendy nesledujeme, my je určujeme«). I o nich se tu naštěstí dočteme, a to pravdivě jako o průkopnících žánru.
Domácí Stíny plamenů či vlastně cokoliv točící se kolem lorda Morbivoda je rovněž zářnou ukázkou, jak z blackmetalu udělat sluhu jiných komických témat a v důsledku zábavnou a užitečnou parodii sebe sama. Na rozdíl od zabedněných severských kazisvětů (jejichž vyluzované tóny mě, co naplat, baví).

kannibal28
03.10.2023 5 z 5

Užasná kniha o mojej oblubenej hudbe...Počuvam všetky druhy metalu teda tých agresivnejšich a dávam tejto knihe velku pochvalu...Už ich pár mám a dufam že budu vychádzať častejšie knihy o kapelach. Teraz vyšla kniha o paradise lost tak si ju idem kupiť


Lubomeer82
29.06.2023 5 z 5

Naprosto nezbytná kniha pro příznivce nejtemnější černé odrůdy metalu. První díl pěkně od počátku: Od Black Sabbath, přes Venom až po Alcest. A nemůže pochopitelně chybět kapitola o našich Master's Hammer a několik kapitol o stvořitelích norského BM Mayhem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Black Metal. I, Evoluce kultu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených31x
v Doporučených3x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x