Tajná křížová výprava přehled

Tajná křížová výprava
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123796/bmid_tajna-krizova-vyprava-A9o-123796.jpg 4 248 248

Assassin's Creed série

< 3. díl >

Niccolò Polo, otec Marka, konečně odhalí příběh, který uchovával v tajnosti celý život – příběh Altaira, jednoho z nejlepších asasínů bratrstva. Altair se vydává splnit těžký úkol – úkol, který ho zavede do Svaté země a ukáže mu skutečný význam Zákona asasínů. Aby dokázal svoji oddanost, musí Altair porazit devět smrtelně nebezpečných nepřátel, a to včetně velmistra templářů, Roberta ze Sablé. Poprvé je zde vyprávěn příběh Altairova života: cesta, která změní chod dějin; jeho nekonečná bitva s templářským spiknutím; rodinný život, který je stejně tragický jako šokující; a konečná zrada starého přítele. ( zdroj: fantomprint.cz )... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

The Secret Crusade , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajná křížová výprava. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

ArkAngel
26.03.2023 3 z 5

Knižní adaptace prvního dílu herního Assassins Creed trpí z jeho struktury, která je víceméně jenom o tom, že Altair jezdí od města k městu, zabíjí své cíle a mezi tím vede promluvy se svým mistrem. Druhá polovina knihy adaptující titul Bloodlines pro PSP je na tom obdobně a obecně má celá kniha problém v tom, že je zkratkovitá. Všechno se vyřeší strašně rychle, přičemž autor mohl zkusit vyplnit pasáže mezi vraždami zajímavým detektivním pátráním, které zde bylo odfláknuté. Závěr je pak pojítkem s hrou/knihou Odhalení, takže kniha neadaptuje dvě hry a částečně dokonce tři. A ona zkratkovitost tam poznat jde.

DraculasLady
10.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Konec dobrý, všechno dobré. Altair je vlastně takový brouk pytlík - všude byl, všude se vyzná, všechno umí a od všeho má klíče (nebo aspoň všude se umí dostat). Vlastně pro něj nic není překážkou, ničeho se nezalekne, do všeho jde s plnou vervou. Upřímně mě chvílemi strašně štval :D. Přeci jen v předchozích dvou dílech hlavní hrdina sem tam něco podělal a odnesl si následky. Altair udělá pár chyb na začátku a pak už jen výš a výš za získáním uznání a uspokojení ega mistra asasína. Všechny najde a pobije až příliš snadno a rychle... Trošku mě to mrzelo, ale spád děje tím nabíral neskutečné obrátky. Na těch skoro 300 stránkách prožijete spolu s mistrem celý jeho dlouhý život. Škoda, že některé pasáže už autor víc nerozpracoval podle svého a striktně se držel děje hry. S tím by se dalo tak vyhrát... Co přinese další díl?


peeetta
08.01.2022 5 z 5

Přítel je fanoušek této počítačové hry. Knihu mi doporučil. Krásně se mi četla, přiblížil se mi děj jeho oblíbené hry. Pochopila jsem souvislosti a získala jsem informace týkající se vzniku bratrstva asasínů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajná křížová výprava v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených410x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených23x
v Knihotéce251x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit42x