Apokalypsa Z: Začátek konce přehled

Apokalypsa Z: Začátek konce
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386985/bmid_apokalypsa-z-zacatek-konce-37l-386985.jpg 4 320 320

Apokalypsa Z série

1. díl >

Je konec civilizace. Neexistuje internet, televize ani mobilní telefony. Nezbývá nic, co by člověku připomnělo, že je lidským tvorem. Apokalypsa začala. Teď zbývá jediný cíl: PŘEŽÍT! Nestává se často, aby se knize španělského autora podařilo stát bestselerem v anglicky mluvících zemích, ale španělskému novináři Manelu Loureirovi se to povedlo. Jeho kniha se stala kultovní, ještě když vycházela na pokračování na internetu, takže se brzy dočkala knižního vydání a záhy překladů do několika jazyků. V současné době se pracuje na jejím zfilmování.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Apocalipsis Z: El Principio Del Fin , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Apokalypsa Z: Začátek konce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

VA_Krtek
15.05.2024 4 z 5

Pokud bych si všechny zombie příběhy představil jako strom, tak tohle by byl kmen. Prostě nosný prvek - neměl nic navíc - jen nemrtví, přeživší a boj o život. A přesto to fungovalo. Okolní svět byl představen až překvapivě uvěřitelně. Nebyl tam žádný nezničitelný hrdina, který zabíjí mrtvé po tisících. Těm co přežili, šlo o život i jeden na jednoho. Jediné co mě štvalo byl ten kocour. Chápu, že tam měl fungovat jako poslední pojítko s normálním životem, ale štval mě.

sgjoli
13.05.2024 3 z 5

Anotace zněla velice lákavě a já měla na podobný druh příběhu chuť, tak jsem se pustila do čtení. Nakonec jsem knihu dočetla s určitými rozpaky a s rozhodnutím v sérii nepokračovat.
Líbilo se mi, že je to koncipované jako zápisky z blogu/deníku. V člověku to tak nějak vytváří dojem větší autenticity a jakoby většího sepjetí s hrdinou. Působí to nějak osobněji. Taky musím říct, že ten začátek byl velmi působivý, rychle mne to vtáhlo do sebe a já se cítila ponořená do příběhu.
Celá ta zombie apokalypsa je sama o obě děsivá a měla jsem pocit určité ponurosti, která mi do toho příběhu docela dobře ladila. To, jak autor začátek té zombie apokalypsy v příběhu uchopil a jak popisoval šíření toho všeho, mi nějak připomnělo události nedávné minulosti - jak se před pár lety začala šířit covid. Kdyby kniha v originále nevyšla v roce 2016, ale až o pár let později, skoro bych si myslela, že se autor inspiroval. :-D
Důvod, proč nakonec hodnotím průměrně, je určitá jazyková neobratnost v některých pasážích. Také některé pasáže v průběhu a ke konci knihy byly na můj vkus až moc popisné, že to místy ztrácelo švih a určité napětí. Hlavně v druhé půlce jsem měla občas trochu dojem, že se nudím. A to asi u tohoto typu literatury úplně nechcete.
Nakonec teda 3 hvězdy z 5 a tímto dílem se sérií také končím.


m2056
10.09.2023 1 z 5

Zajímá je kniha prvních 20 procent pak kniha je moc čitelná a nebaví skoro vůbec.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Apokalypsa Z: Začátek konce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených410x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených22x
v Knihotéce185x
v Chystám se číst176x
v Chci si koupit70x
v dalších seznamech9x