Alan Rickman: Deníky přehled

Alan Rickman: Deníky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499588/bmid_deniky-alana-rickmana-v80-499588.jpg 3 239 239

Deníky Alana Rickmana jsou jedinečnou pozvánkou do mysli autora – jednoho z nejoblíbenějších herců dnešní doby. Alan Rickman i po své smrti zanechal odkaz herce světové úrovně a jeho důstojnost, profesionalita i zvučný hlas nepřestávají diváci obdivovat ani dnes. Rickmanovy deníky popisují neobyčejně i obyčejné věci, vypráví světsky, vtipně i s lehkou jízlivostí, přičemž zůstávají naprosto upřímné. Autor nás bere do svého domova, na výlety s přáteli po celém světě, k přípravě divadelních her i a na natáčení filmů od Rozumu a citu, k průlomové roli ve Smrtonosné pasti, přes Robina Hooda až po filmy o Harrym Potterovi a Královu zahradnici, kterou režíroval. Deníky začínají v roce 1993 a kočí s hercovou smrtí v roce 2016 a nabízejí příležitost seznámit se s Alanem Rickmanem nejen jako hercem, ale jako přítelem, cestovatelem, fanouškem, režisérem i obyčejným mužem.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alan Rickman: Deníky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

bookcase
předevčírem 5 z 5

Za mě výborné, líbily se mi jeho postřehy, a jak už se píše v komentáři pode mnou, bylo tísnivé vědět, že se blíží jeho konec, aniž by to, aspoň zpočátku, věděl on sám. AR byl charismatická osobnost a z deníků je to znát.

Hanys_
13.05.2024 4 z 5

Plno informací s kým byl na večeři, kam kdy letěl, co kdy viděl za film, jak nelibě nese neoceňování kvalitních filmů a herců na oscarech, jeho politické názory...čím byl starší, tak už deníky byly spíše nekrology jeho známých/přátel (a že jich bylo - ten člověk uměl žít)...čím víc se deníky blížily roku jeho smrti, tak na mě padl dost tísnivý pocit, že já vím, že umře a on to neví. Přišlo to rychle. Za mě, kdo chce o Rickmanovi něco zjistit, tohle není špatná volba. Ale ať nečeká nějaké pikantérie z natáčení atd. Toho se tu moc nedostává.


pleybe
03.05.2024 3 z 5

Ze čtení této knížky jsem měla rozporuplné pocity. Čekala jsem deníky, dostala jsem spíše propracovanější diáře. Kniha je plná informací o tom, kde s kým a proč se Rickman stýkal, jaké měl pracovní povinnosti, kdo byli jeho přátelé, ... Jsou to prosté Rickmanovy osobní záznamy, nic literárního. A já při čtení neustále měla pocit, že lezu do soukromí někomu, kdo by o to nestál. Navíc jsem se v tom pěkně ztrácela, protože většinu jmen nebo míst jsem neznala.

Deníky představují asi fajn čtení pro někoho, kdo se o Rickmana podrobně zajímá a je hercovým skalním fanouškem. Pokud byste si knihu chtěli zakoupit jen kvůli tomu, že v něm vidíte svého filmového Snapea, přijde mi to spíš jako zbytečná investice. Leč jsou v Denících jisté pasáže natáčení Harryho Pottera věnovány, pro Rickmana to byla jen jedna z kapitol jeho života a z těch textů je to znát. Pokud jste tedy zvědaví na nějaké zákulisní informace o Harrym Potterovi, sáhněte raději po biografii Toma Feltona, která je po literární stránce mnohem přístupnější a také je záměrně psaná otevřeně a „pro veřejnost“.

všechny komentáře

Související novinky (10)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


10 nejprodávanějších knih (25. týden)

29.06.2023


10 nejprodávanějších knih (24. týden)

21.06.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alan Rickman: Deníky v seznamech

v Právě čtených74x
v Přečtených310x
ve Čtenářské výzvě88x
v Doporučených12x
v Knihotéce308x
v Chystám se číst360x
v Chci si koupit120x
v dalších seznamech15x

Štítky knihy

deníky herci

Autorovy knížky

Alan Rickman
britská, 1946 - 2016
2023  67%Alan Rickman: Deníky