9. listopad přehled

9. listopad
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478455/bmid_9-listopad-hlv-478455.png 4 1523 1523

Od autorky bestsellerů Pravda, nebo lež, Bez naděje, Odvrácená tvář lásky a dalších. Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje s aspirujícím spisovatelem Benem. Jejich nezastavitelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se proto zůstat v kontaktu. Vedou sice oddělené životy a prožívají vlastní vztahy, každý rok v ten samý den se však setkávají. Po nějakou dobu to funguje, až si jednoho dne Fallon není jistá, jestlí jí Ben říká pravdu, nebo si jen realitu vymýšlí tak, aby dosáhl své dokonalé zápletky. Zažijí jedinečnou love story, nebo oba skončí se zlomeným srdcem?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

November Nine , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 9. listopad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (388)

_Žanet_
29.05.2024 4 z 5

Díky vysokému hodnocení a zajímavé anotaci jsem od knížky čekala něco víc, než jsem dostala. 9. listopad není první a určitě ani poslední knížka, kterou jsem od Colleen četla, ale zato je pro mě první knihou od ní, která mi zřejmě neutkví v paměti tolik jako ty ostatní.
Příběh sám o sobě špatný nebyl. Četl se dobře, děj ubíhal svižně a nechyběly v něm ani emoce. Přesto mi na knize chybělo něco, co by mě přinutilo si z ní sednout na zadek a po dočtení litovat, že už jsem dočetla.
Díky konceptu, kdy se hlavní postavy setkávají pouze jednou ročně, se o nich v podstatě nedozvídáme skoro nic až na jejich hlavní vášně. Ben s Fallon se totiž věnují celou dobu jenom sobě a o ničem jiném v knize prakticky není řeč. Jejich hluboká zamilovanost mi navíc nepřipadá ani trochu reálná vzhledem k tomu, jak málo se vídají a nejsou spolu ani v kontaktu. Vedlejší zápletka s Kylem a Jordyn mi přišla úplně zbytečná a tak trochu doteď nechápu její záměr. Colleen by podle mě udělala líp, kdyby pro zpestření děje vymyslela něco jiného nebo se věnovala pouze jednomu zvratu. Tady toho zkrátka na tak malý počet stránek bylo až moc, což tak trochu vedlo k uspěchanému závěru, kdy se vše smetlo až moc rychle ze stolu.
Příběh Bena s Fallon měl mnohem více potenciálu k využití, ale to nic nemění na tom, že čtivý i emocionální byl. Dala bych 3,5 hvězdiček, kdyby to bylo možné. Ale protože není, volím čtyři, ačkoliv jsem hodně uvažovala i nad třemi.

Nunynka
16.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Kvůli za mě vlažnějšímu začátku dávám o hvězdičku méně a také kvůli konci, který byl za mě až strašně moc předvídatelný. Ale na konci jsem samozřejmě dojatá byla a zároveň jsem měla úsměv na tváři a o to především u čtení knížek jde. Je potřeba,aby vás knížka donutila k nějaké emoci. A to tato autorka velice dobře umí.


Věra91
12.05.2024

U této autorky vím, že je to sázka na jistotu. Vždy má její kniha nějaký přesah a zasáhne na vaše citlivé místo ať už chcete nebo ne. U mě v této knize byl přesah takový, poznání sami sebe a vyrovnání se svým životním osudem.

všechny komentáře

Související novinky (5)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (77)

Vždycky se snažím připomínat, že všichni máme jizvy. A spousta z nich je horší než moje. Jediný rozdíl je v tom, že tyhle jsou vidět, a u většiny lidí ne.


Nechci být tvůj první, Fallon. Chci být tvůj poslední.


Když najdeš lásku, držíš se jí. Popadneš ji oběma rukama a uděláš, co můžeš, abys ji nepustila. Nejde se k ní otočit zády a předpokládat, že na tebe bude čekat, kdes ji nechala, dokud na ni nebudeš připravená.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha 9. listopad v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených1 980x
ve Čtenářské výzvě478x
v Doporučených156x
v Knihotéce606x
v Chystám se číst663x
v Chci si koupit184x
v dalších seznamech18x