Život a vydří zázraky

Život a vydří zázraky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536874/bmid_zivot-a-vydri-zazraky-6625a61db3f47.jpg 4 8 8

Devatenáctiletá Phoebe a její ovdovělý otec Al se nedávno přestěhovali do Devonu, do malého domku s řekou na konci zahrady. Phoebe se potýká se svými vlastními problémy, s nimiž se nikomu nehodlá příliš svěřovat. Raději tráví čas doma, sleduje detektivky a baví se tím, že se ze zásilek pokouší vydedukovat, jaký život vedou její sousedé. Otec Al totiž pracuje jako kurýr. Když najde na břehu řeky opuštěné vydří mládě, odveze ho do místního útulku a mezi dalšími zvířaty i lidmi, kteří o ně pečují, zažívá pocit štěstí, který jí osud zatím nedopřál. Phoebe však brzy začne tušit, že v útulku není něco v pořádku – a pokud chce vydry zachránit, bude muset využít všech svých detektivních schopností…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Life And Otter Miracles


více info...

Přidat komentář

Knižní střípky
22.05.2024 5 z 5

Knihu jsem brala do rukou po dvou thrillerech a nemohla jsem si vybrat lépe, chtěla jsem něco co mě pohladí a přesně to jsem dostala. Navíc jsem se dozvěděla něco málo o životě vyder, o kterých jsem toho opravdu věděla žalostně málo, poznala jsem spoustu úžasných lidiček, pár skvělých zvířátek, všichni mi tak nějak přirostli k srdci. Až budete mít všeho plné zuby, dejte si Vydry, hned vám bude lépe :-)

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

Arkagas
22.05.2024 4 z 5

Že Hazel umí psát a píše s láskou nám dokázala už s tučňákama, tentokrát ale vytáhla na svoje čtenáře vydry. A funguje to, zase. Nejsem cílová románová skupina, ale vydry jsem si nemohla nechat ujít. Příjemná atmosféra klidného venkova, kde každý zná každého a přesto za zavřenými dveřmi řeší svoje vlastní problémy. Phoebe trpící chronickými bolestmi, její taťka smířený s tím, že do konce života bude sám a vydří útulek, kde je majitelka sice poměrně nepřístupná, ale jen proto, že to dělá vše s láskou. Pohled pod pokličku vydřího života i života s neustálou bolestí. Tuhle knížku si dejte, pokud chcete něco milého, odpočinkového a přesto s přesahem. Tak nějak tuším, že vydří efekt se dostaví i u Vás. 
Moje hodnocení: 9/10


domiii97
09.05.2024 5 z 5

Představte si, že jste na zahradě, v ruce držíte tuto knihu se šálkem dobré kávy, zákuskem, krabicí kapesníků a společnost vám dělají Hercule Poirot a Sherlock Holmes. Tak bych charakterizovala Život a vydří zázraky.

Román s detektivní zápletkou, který je odpočinkový, pohodový, oplývající humorem a zároveň dojemný. Čtenář si popláče - radostí i smutkem.
Jak už název napovídá, vydry zde hrají důležitou roli. Čtenář se dozví i pár zajímavostí o těchto šelmách z čeledi lasicovitých.

Především se příběh zaobírá hlavní hrdinkou Phoebe, které je devatenáct. Ta řeší svůj právě ne zrovna vysněný život, svůj vztah k sourozencům, tátovi a ke světu jako takovému.
V knize si čtenář taky přečte o životě v Darlycombe, jeho obyvatelích, potížích i radostech a vydřím útulku.
Autorka detailně popisuje nejhlubší nitro postav a čtenář má tak možnost se do nich naplno vcítit.

Kniha se čte rychle. Názvy kapitol dávají čtenáři vědět, o čem ta daná kapitola bude pojednávat.

V tomto příběhu se opravdu dějí zázraky. Zároveň je v něm důležité poslání a to nevzdat se svých snů.
Knihu hodnotím velice kladně. Přesně takové čtivo jsem po thrillerové mánii potřebovala. Ve Phoebe jsem se našla (možná až moc) a určitě si chci přečíst autorčiny již vydané knihy.

Děkuji Nakladatelství Beta za poskytnutí recenzního výtisku

bookcase
08.05.2024 5 z 5

Tak tohle bylo přesně podle mého gusta, klidné, dojemné, melancholické i optimistické čtení. Mám ráda knížky z anglického venkova, tahle se moc povedla.

Terkaodkafe
30.04.2024 5 z 5

Život a vydří zázraky je skvělý feel – good román, v jehož hrdinech se může tak trochu vidět každý z nás. Protože každého život trošku semlel. Záleží jen na tom, jestli si z toho vezmeme ponaučení. V knize najdete i napětí, záhadu a humor, jedná se zkrátka o skvělou kombinaci na trochu oddechové a trochu přemýšlivé čtení. Budu se těšit na další autorčinu knihu a na to, jaké zvíře nám po tučňácích (kniha Dáma a tučňáci) a vydrách zase představí.

Celá recenze v recenzích.