Vila

Vila https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535267/bmid_vila-661162db45fe5.jpg 5 9 9

Nepřekonatelná reality show: Luxusní vila. Deset soutěžících v tropickém ráji na soukromém ostrově. Každý okamžik živě přenášen publiku na celém světě, které má moc kontrolovat každý krok soutěžících. Mladá novinářka Laura je svým bezohledným editorem donucena, aby se do reality show zapojila pod falešnou identitou a vynášela zevnitř informace o svých soupeřích. Jakmile ale show odstartuje, ocitá se Laura nejen daleko od své komfortní zóny, ale i v moci nemilosrdné producentky, ochotné udělat cokoliv pro zvýšení sledovanosti. Všichni ale mají tajemství, která by raději udrželi pod pokličkou, a teplota v ráji stoupá. Jak daleko jsou ochotni soutěžící zajít, aby si zajistili hlasy diváků? Jak daleko zajde sama Laura? A opravdu by někdo zabil, aby vyhrál? Reality show na život a na smrt začíná.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Villa , 2023


více info...

Přidat komentář

nela3812
dnes 4 z 5

Představte si kombinaci diváků, kteří ovládají účastníky hry a realityshow o lásce. Znáte film Nerve - hra o život? Nebo celosvětovou bombu v podobě seznamovací show Love Island? Právě kombinace tohoto filmu a této show nejlépe popisuje Vilu!

Zpočátku jsem byla dost skeptická z časové osy příběhu. Co se jindy odehrává během několika týdnů. se autorka pokusila vměstnat do jedno jediného. Copak lásku najdete a poznáte během týdne? Další čtení však ukázalo, že nesmím být tolik zaujatá, autorka měla totiž mnohem větší plány, než bych očekávala a zvládla mě už během prvních stran dokonale zmást a nasměrovat jiným směrem. Snaží se nás svést ze zcela jasné stopy nebo jsme to my, kdo se nedívá kolem sebe? Líbí se mi, že loutkami nejsou jen postavy v knize, ale v konečné fázi i samotní čtenáři.

Thriller je plný dramatických scén, které potěší nejednoho fanouška seznamovacích realityshow. Vliv diváků, kteří o osudu obyvatelů Vily rozhodují hlasováním, vytváří v příběhu neuvěřitelné napětí a šokující zvraty. Stále se něco děje a je velmi těžké udržet si jen jednu jedinou teorii o tom, co se vlastně stalo, kdo je oběť a kdo vrah. Věřím, že stejně jako já, budete překvapeni nejen vývojem příběhu, ale také jeho koncem.

Pokud jsem zde s něčím bojovala, bylo to množství scén postavených na přemíře alkoholu a stupidní hlavní hrdinka. Svým způsobem se zdála přemýšlivá a chytrá, ale pod touto maskou se skrývala jen naivita a hloupost. Vyklubala se z ní taková typická slepičky, na které v těchto realityshow narazíte. Dívat se na to sice chcete, ale fandit jí prostě nebudete, což je obrovská škoda. Na stejné vlně se nesl i zbytek soutěžících , všichni byli na pěst, ale příběhu sedli. Fanoušci podobných show pro to jistě naleznou pochopení.

Je velmi těžké o příběhu mluvit a nevyzradit vám nějaké detaily. Tohle byla opravdu dokonalost, kterou si musíte přečíst! Velmi povedený příběh.

Hodnocení: 4,5/5

PetraN17
15.05.2024 5 z 5

Rozmýšlela jsem, jestli po Vinici mám číst, ale rozhodla jsem se dobře :))
Napětí do poslední stránky, emoce jedou a ten psychický tlak úplně cítíte. Doporučuji


Autorovy další knížky

Ruth Kelly
britská
2023  81%Vinice v Provence
2024  93%Vila