Muž vdaných žen

Muž vdaných žen
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536486/bmid_muz-vdanych-zen-661e036cc9618.png 5 27 27

Daniel Rys je spisovatel společenských románů, svobodný pětačtyřicátník, který si žije svůj pohodlný život. Píše, rád jezdí na motorce, ještě raději vysedává v barech a především si libuje v četných milostných avantýrách. Tento ideální stav mu zničehonic nabourá žena, se kterou ho pojí dávno zapomenutá minulost. S jejím příchodem najednou dostává Danielův život novou dynamiku, což mu ale začíná přinášet komplikace v jeho paralelně vedených nezávazných vztazích. Ocitá se na neprobádaném území, nevyhne se několika hořkosladkým přešlapům a ty ho donutí zamyslet se nad způsobem života, který až dosud vedl. Postupně přehodnocuje, co je skutečně důležité a co jen „pěna dní“, ovšem k očekávané katarzi nevede přímá cesta. Daniel k ní musí dospět přes karamboly, během nichž přijde nejen o několik svých vztahů, ale téměř i o život. MP3 ke stažení (351 MB)... celý text

Přidat komentář

Swissman
včera 5 z 5

Mě to bavilo. Knih o vztahových peripetiích jsou sice tuny, ale takhle napsaných jich zase moc není. Ten kdo ví, jaké další pseudonymy se skrývají pod tímto pseudonymem, tak nepochybuje, že kniha bude čtivá a děj před očima ubíhat jako film. A přesně tak to bylo. Změna žánru byla fajn. Hlavní postava není zrovna žádný detektivní lumen jako Miko, ani drsňák jako Lars. Prostě jen další obyčejný chlap, který to sice se ženami umí, ale to ještě neznamená, že si nemůže občas nabít hubu. A kdo bude namítat, že takhle to v opravdovým životě nechodí, tak bacha. Já se v jednom příběhu našel ;-)

Gugu
předevčírem 5 z 5

Za mě super oddechovka, u které jsem se několikrát nahlas zasmála a partnerovi dokonce předčítala nahlas. Žádná filosofie, pro relax naprosto super.


Runinka
29.05.2024 4 z 5

Taková oddechovka z běžného života, čte se to svižně, jen konec jsem čekala nějak víc propracovaný.

olivie303
26.05.2024 5 z 5

Moc hezky napsana kniha meho oblibeneho autora. Zase jina poloha, ale zase skvele.

Panda11
22.05.2024 5 z 5

Za mě příjemné čtení. Mám ráda české autory a "obyčejné" příběhy. Chvilku jsem měla problém se začátkem (asi jen osobní pocit), ale čím dál víc jsem četla, tím více se mi to líbilo. Líbil se mi i závěr knihy. Byl to hezky strávený čas.
Čtu autorovi detektivky, takže tento styl mě překvapil, ale velmi příjemně.

ZuK1
11.05.2024 4 z 5

Už dlouho netrpělivě očekávám autorovo avizované pokračování série Miko Syrový. Teď už konečně chápu, proč se ho nemůžu dočkat a proč byl termín jeho vydání už několikrát posunutý, když si Martin Goffa alias Alex Walló mezitím píše a vydává úplně jiné knížky :-). Protože se ale jedná o mého oblíbeného autora, neodolala jsem a koupila si i tuto jeho novinku. Jedná se sice o úplně jiný žánr, ale i u této oddychovky Martin Goffa potvrdil, že psát umí. Nicméně Miko Syrový to prostě není a autorovy detektivní série mě baví víc.

Janulica
25.04.2024 5 z 5

Je zajímavé, přečíst si román o "vztazích" z mužského pohledu. Mě se to moc líbilo.

Clair16
24.04.2024 4 z 5

Může fungovat zpověď muže středního věku okořeněná skoro detektivní zápletkou? Proč ne, když ji předloží úspěšný autor thrillerů, zastírající navíc svou identitu pseudonymy.
S přeměnou Martina Goffy na Alexe Waló přichází i nové alter ego, spisovatel a příležitostný scénárista, popsaný jako milovník středně těžkých strojů i středně lehkých žen a producent literatury na pomezí braku.
„Nic víc neumím a nic víc ani není třeba,“ říká čtenáři i nakladateli, ale já s ním tak úplně nesouhlasím. Vystupuje skromně, morálními hodnotami se nevytahuje a za projevené džentlmenství nic nečeká… Dokáže se shodit a pochybnosti a temnější stránky života radši jen načrtne, aby pro optimismus zůstalo dost místa. Toho si cením, i kdyby napříště vystupoval jako Adalbert Kolínský nebo Eliška Kutnohorská.

Nuttelka
22.04.2024 audiokniha 5 z 5

Tato kniha je skvělá! Daniel mi hned padl do oka a jeho milostný život je opravdu velmi pestrý.. Věřím, že takových Danielů máme kolem sebe hodně a jakmile mu žena padne do noty, nemá proti němu šanci :-) Ale jak už to většinou bývá, jak se do všeho zamotají city, nikdy už to není jen o zábavě.. Kniha je výborně načtena a i já bych takového Daniela ráda znala.. samozřejmě jako skvělého kamaráda :-) Páč i Daniel měl "svou" Soňu :-)))

gargamelka
20.04.2024 5 z 5

Pohodová a zajímavá knížka.

Wabinka
17.03.2024 4 z 5

Novinka napsaná Martinem Goffou pod pseudonymem Alex Walló je pohodová oddechovka s pohodovým hlavním hrdinou, spisovatelem Danem, kterému zpříjemňuje i ztrpčuje život několik žen současně.

Jenny46
16.03.2024 5 z 5

Až někdy úsměvný příběh, který vypráví o životě Daniela pohodáře, jak vnímá život a kdy se dokáže změnit, nebo co se musí stát, aby pochopil smysl života a nebo vůbec ...
Tady se mi autor trefil do nálady a cesta životem Daniela mě bavila, postupně odkrývá i nejedno tajemství.
Knihu jsem si užila a můžu doporučit, kdo potřebuje oddechový román určitě dobrá volba 4,5*

wendys93
15.03.2024 4 z 5

Řekla bych, že každá z nás občas potřebuje nějakýho toho Daniela. A kdejakej Dan občas potřebuje ženskou bez problémů, co nemá zbytečný řeči a můžete si z ní udělat pohodovou milenku i parťáka na drink.
Závidím Danovi a s tímhle příběhem sem si hodně zavzpomínala na dobu, kdy sem žila dost podobně. Nezávazně, obklopená skvělými muži a literaturou.
Tenhle román je výborná věc, která by neměla chybět na žádném nočním stolku moderního čtenáře, který chce od knihy víc, než jen plytký příběh o lásce a sexu s předvídatelným vývojem a nesmyslnými scénami. Tady dostanete víc. A možná i něco navrch.

Autorovy další knížky

Alex Walló (p)
česká, 1973
2020  88%Muž z chatrče
2014  87%Bez těla
2019  84%Přiznat vinu
2013  81%Muž s unavenýma očima
2016  90%Dítě v mlze