Anděl smrti

Anděl smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535744/bmid_andel-smrti-660ffc12a582d.jpg 5 250 250

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance , 2024


více info...

Přidat komentář

Pavlnka
dnes 3 z 5

Můj oblíbený autor a zajímavé téma. Přesto mě kniha moc nebavila, byla rozvleklá a četla jsem dlouho. Pro mě zklamání.

lalela
dnes 4 z 5

Když si chceš přečíst dobrou detektivku, tak Bryndza je na jistotu, a strašně se mi líbí, že do každé knížky nezapomene vplést své slovenské kořeny.


Luňajda
předevčírem 5 z 5

Kniha se autorovi moc povedla, jedna z jeho nejlepších, příjemně mě po posledních autorových počinech (především Ďáblově cestě) překvapila.

Šánka
předevčírem 4 z 5

Autor nám po delší době přichystal další napínavou a jako vždy velmi čtivou detektivní jízdu této série.
Detektiv šéfinspektorka Erika zpanikaří a uteče z restaurace ve chvíli, kdy jí chce její přítel Igor požádat o ruku. A protože tohle není romantický příběh ale detektivka, cestou náhodou narazí v hotelovém pokoji na mrtvolu nahého a svázaného muže, u kterého se najdou kompromitující fotky s podpisem ...Annabelle. Rozjíždí se vyšetřování, které jako vždy Erice komplikují zákazy z vyšších míst.
Tentokrát víme kdo, ale to proč se postupně rozkrývá v krátkých kapitolách a možná i vy budete mít aspoň malé pochopení pro pachatele.

Tereziee
29.05.2024 4 z 5

K sérii s Erikou se vždy ráda vracím a vím, že autor dostojí mého očekávání. A jinak tomu nebylo ani u Anděla smrti. Musím říct, že případ byl zajímavý a nápad originální. Bryndza si nechává otevřená vrátka na pokračování, tak jsem velmi zvědavá.

dasa8349
28.05.2024 5 z 5

Nezklamal.

Magdalenkačte
28.05.2024 5 z 5

Další Bryndzovka mi vyloženě sedla.
Erika se náhodou ocitne na místě činu, kde je mrtvým významný politik. Představitelé policie se ale rozhodnou vraždu nevyšetřovat a případ odložit.
Následně je nalezeno tělo mladého, nadějného fotbalisty a okolnosti jeho zabití jsou se smrtí politika až moc podobné. Obě těla stejně znetvořena a u obou polaroidové obrázky.
Co je spojuje? A co se snaží vedení policie a následně i vedení parlamentu zamaskovat? Něco je špatně a Erika to ví. Musí zjistit kdo za vším stojí než dojde k dalšímu úmrtí.

Kniha je čtivá (jako vždy) a Erika a její tým mě baví (jako vždy). Možná se mi víc líbí, když Erika spolupracuje s kolegou Petersonem. V této knize jela Erika dost sólo, ale vyloženě mi to nevadilo.

Dávám 4,5/5 a těším se na další příběh. A odpověď na dotaz od autora v Dopisu od Roba ještě musím promyslet…

Aligator805
28.05.2024 4 z 5

Opět zajímavý případ. Otevřený konec slibuje další pokračování, kde se snad více projeví muž v šedém obleku s mateřským znaménkem pod okem. A vysvětlí se role inspektora Fiska v celem případu. Tento díl mi přišel trochu nudný a roztahaný. Chyběl takový ten hybatel děje který vám nedovolí knihu odložit. Ale i tak to bylo příjemné čtení a série s Erikou je sázka na jistotu.

Vlaďkaa4
26.05.2024 5 z 5

Trochu otevřený konec, a zase případ kdy vlastně fandím vrahovi i když je sériový a je to vlastně vražedkyně

kuttnerovka
26.05.2024 5 z 5

Opět naprosto perfektní, propracované a čtivé. Erika je už sázka na jistotu

Vik40
26.05.2024 4 z 5

Za mne už p.Bryndza píše "monotóně" - hodně se opakuje v obratech a začíná i popisovat nepodstatné detaily.
Tento díl je určitě lepší než předchozí, ale dynamicky poutavý je až na posledních cca 90 stranách textu.

ArwenAragorn
25.05.2024 5 z 5

81%

Erika se rozhlédla po soudní síni. Melanie a Marsh se prvního dne procesu nezúčastnili, což ji překvapilo. A pak s pocitem šoku uviděla na druhé straně galerie někoho, koho poznala. Byl to jen letmý pohled, ale viděla, že muž v šedém obleku s mateřským znamínkem pod okem právě opouští soudní síň východem na opačné straně.
_______________________________________________________________________________
Výborná detektivka. Po slabším předchozím díle s Erikou je tu opět napětí a akce. Zápletka a rozuzlení jsou moc dobré.
Doporučuji!

Pletynka
24.05.2024 4 z 5

Erika is back. : - ) Kniha byla fajn, Eriku si nejde neoblíbit. Ale i přesto to nebyl Bryndzův strop... Konec knihy byl velmi prazvláštní. I tak dávám 4* a ve finále tu poslední hvězdu odebírám jen za ten konec a místy až zbytečně protažený děj.

nicole1990
23.05.2024 5 z 5

Další díl s Erikou opět super už aby vysla zase další kniha moc se těším

Njangu
22.05.2024 5 z 5

Další díl s Erikou nezklamal. Opět to mělo spád, všechno bylo dobře popsané a zase to nebylo přehnané. Jedny z nejlepších detektivek na které se vždycky moc těším.

Kubajzz
21.05.2024 5 z 5

No mělo to spád, nechybělo napětí a musím říct, že jsem Annabelle docela fandil. Zase super knížka od našeho oblíbeného autora

Jane2016
21.05.2024 4 z 5

Existuje autor, u kterého jste si jisti, že pokaždé, když přijde s novou knihou, tak bude skvělá? Že ani nemusíte číst anotaci? Stačí Vám vidět obálka a jméno autora a jednoduše víte? Tak tuto situaci já zažívám u Roberta Bryndzy.

A tato kniha nebyla výjimkou. Anděl Smrti se totiž pyšní nejen krásnou obálkou, ale také napínavým příběhem. Ten mne chytl od začátku a nepustil mne do samotného konce. Bryndza přesně ví, jak čtenáře udržet v napětí a dokáže vytvořit tak akční atmosféru, že nestíháte otáčet stránky.

Pokud Bryndzu neznáte, ale máte rádi detektivní příběhy, tak Vám jeho tvorbu doporučuji všemi deseti. A to nejen ty s inspektorkou Erikou Fosterovou, ale i s Kate Marshallovou!

Sečteno podtrženo, úžasné čtení. Těším se, s čím nás autor překvapí příště!

Didi15
20.05.2024 5 z 5

Pan Bryndza je velmi produktivní autor a zatím neměl žádnou knihu úplně nemastnou neslanou. I tato svižně ubíhá , Bryndza se nezdržuje sálodlouhými popisy míst a příběh prostě jede. A na další knihu se opět těším .

Alena1957
17.05.2024 5 z 5

Opět bezva detektivka, Bryndza je jistota, skvělé čtení.

Katulinka69
16.05.2024 5 z 5

Opět bezvadné čtení

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny