Zbavte se nepořádku s feng-šuej přehled

Zbavte se nepořádku s feng-šuej https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135076/bmid_zbavte-se-neporadku-s-feng-suej-gGM-135076.jpg 4 124 124

Karen Kingstonová v knize Zbavte se nepořádku s feng-šuej zkoumá - s nadhledem a smyslem pro humor -, co nepořádek vlastně je, proč jej máme a nechceme se ho zbavit a co výměnou za všechny zbytečnosti můžeme získat - například energii a čas. Autorka svým přístupem odkazuje k Sigmundu Freudovi, který zastával názor, že "pořádek umožňuje člověku nejlepší využití času a šetří jeho psychické síly". Máte pocit, že všeho je prostě moc, cítíte se zavaleni zbytečnostmi a toužíte se osvobodit? Autorka nabízí nový přístup, jak si dát život do pořádku. Je to jako se sexem: Hlavní je začít, pokračovat pak už budete chtít sami. Je to vzrušující, přináší to uspokojení a především to funguje!... celý text

Literatura naučná Dům a byt Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Orsini
Originální název:

Clear Your Clutter with Feng Shui , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zbavte se nepořádku s feng-šuej. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

ZuzanaK.
18.12.2023

Nebylo to špatné, člověk to čte a má chuť něco vyklidit ... jen ten čas na to ... No, možná tam o tom byla kapitola, ale asi mě tak nezasáhla :)
Každopádně nejlepší je stejně nic nového nepořizovat. Jedna věc domů - dvě věci ven je myslím takový pěkný pětiletý plán :)

Ithaka
29.10.2023 5 z 5

Majstrštyk mojí dlouholeté přítelkyně, která mi knihu věnovala poté, co sama během jediného roku zrekonstruovala rozlehlý pražský byt. Do knihy jsem se zakousla hned na autobusovém nádraží a jako správný buldok nepustila až do domoviny na severu, což je s podivem, neb tento dopravní prostředek má na mě většinou konejšivý účinek. Nevěnuji-li se v něm četbě, spím. Při četbě jsem si vzpomněla na jednoho z mých skeptických přátel, který s oblibou tvrdí, že feng-šuej je skvělá filosofie, kdy své osobní neúspěchy můžete svést na nábytek. Kniha mi přišla podnětnější než podobné čtivo z pera Marie Kondo, u níž jsem měla problém hlavně se systémem vyřazování knih, protože Tsundoku by mohlo být moje druhé jméno :) Nejlepší rada ze všech - začněte v malém a pozvolna. Pod to bych se podepsala, protože v posledních šesti letech byl můj život notně etapizován, takže bez výše uvedeného zaklínadla bych se neposunula asi nikam. Kniha rozhodně stojí za přečtení, i když se vám během jejího louskání nahromadí na lince hora špinavého nádobí a koši na prádlo nepůjde dovřít víko. Poradíte si s tím levou zadní. A třeba si jako já vzpomenete i na svou babičku, která mi jako malé říkávala: "Udržuj pořádek a pořádek bude udržovat tebe." V knihovně čestné místo a opakovaně se vracím ve chvílích, kdy mám pocit, že sama sobě přerůstám přes hlavu.


jewel.a34
11.12.2021 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou v knihovně. Je úžasná, je nejen o fyzickém nepořádku ale i o tom co máme v duši.
Moc ráda bych si přečetla i autorčinu první knihu, u nás ale bohužel nevyšla...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Vyšší smysl vyklízení a uklízení věcí tkví v odklízení trosek, které nám brání spojit se s vysoce duchovní říší, odkud jsme přišli a kam se opět vrátíme. Je velmi snadné tady dole ztratit hlavu, pohroužit se do materialismu a dojít k závěru, že tento svět je vše, co existuje, když je přitom pobyt tady jen krátkou mezihrou na duchovní cestě, na níž všichni jsme.


Zbavujete-li se nepořádku, ve všech jeho formách, obnovujete jasnost a jednoduchost. Když kolem sebe máte jen věci, které potřebujete na své osobní cestě, místo abyste se zanášeli věcmi, které vaši cestu zatemňují a strhávají vás zpátky, pak je pro vás daleko snazší se napojit na svou duchovní cestu. A až se vás zmocní pocit klidu a prožitek smyslu, který se s klidem pojí, už nikdy nebudete mít potřebu nepořádku.


Kniha Zbavte se nepořádku s feng-šuej v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených171x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených19x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech1x