Vzestup po úrovních vědomí přehled

Vzestup po úrovních vědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367052/bmid_vzestup-po-urovnich-vedomi-Hyk-367052.jpg 4 80 80

Lidské vědomí se může nacházet na různě vysokých úrovních. Dr. D. Hawkins, který zažíval pokročilé stavy vědomí již od dětství a pojmenoval je podle subjektivních prožitků, které na každém stupni převládají, a podle energie jejich pole jim přiřadil číselné hodnoty od jedné do tisíce (kde 1000 označuje, stav nejvyšších avatarů, Krišny, Zarathuštry, Buddhy a Ježíše Krista). Popisuje, jakým způsobem se na různých stupních vědomí chová lidské ego a jak se projevují jeho přirozená omezení. Dává praktické rady, jak můžeme na jednotlivých úrovních překonat s nimi související bloky, a tak každou z nich postupně transcendovat a připravovat se na pokročilé stavy vedoucí až k Osvícení. Kniha tedy není jen analýzou, ale především praktickou příručkou.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pravda.Je
Originální název:

Transcending the Levels of Consciousness: The Stairway to Enlightenment , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzestup po úrovních vědomí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Streva
03.02.2024 4 z 5

Přečtěte si to, ale neberte to doslovně:)


A k tomu, jak se tu všichni pohoršují nad tím, že autor zdůrazňuje, že v USA je pod úrovní 200 jen 49% osob, zatímco ve zbytku světa (průměrně) 78% (to vše k r. cca 2005), tak to možná bude tím, že zbytek světa (asi chápu, že zamrzí, že nevypíchnul zvlášť Evropu) je o dost chudší a v podmínkách nedostatku je těžší se pro běžné lidi vymanit z úrovně, řekněme, přežití a soutěživosti.

palladium
18.12.2023 2 z 5

Plno zajímavých informací, které člověka chytnou. Zaměstná to mysl takovým způsobem, že je to poutavé a hltá to. Po čase jsem ale začal vidět, že je to vlastně hromada informací, ale praktické využití nic moc. Něco z knihy mě zaujalo, ale v radosti jsem z ní nebyl. Spíš naopak, začal jsem se v tom hledat. Na jaké úrovni jsem tedy já? Jsem dobrý nebo špatný? A co ostatní, kde jsou? A hodnocení sebe nebo druhých není duchovní růst, naopak.


Inka063
16.04.2023 1 z 5

Tak tohle ne. Nechápu svalový test (proč o něm není více? Jak to funguje?), nechápu, jak na jeho základě lze očíslovat jednotlivé úrovně vědomí, nechápu (nechci chápat), proč by měl člověk nezúčastněně přihlížet dění na světě, k ničemu se nevyjadřovat, nesdělovat svůj názor a vlastně ho ani nemít, vzdávat se svých emocí. Aby tak potlačil své ego? Co by to bylo za život? Možná by byl osvícený, ale o takový život nestojím. Nebo jsem totálně nic nepochopila, ale je mi to vlastně jedno.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzestup po úrovních vědomí v seznamech

v Právě čtených27x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených23x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst217x
v Chci si koupit124x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

psychiatrie svoboda rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy další knížky

David R. Hawkins
americká, 1927 - 2012
2017  87%Vzestup po úrovních vědomí
2009  85%Moc versus síla
2018  85%Pravda versus nepravda
2018  95%Vševidoucí já
2020  100%Já: Realita a subjektivita