Barva kouzel přehled

Barva kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285789/bmid_barva-kouzel-Ke4-285789.jpg 4 3506 3506

Ve světě, který leží na krunýři obrovské želvy, se vydává na cestu rozverná, temperamentní a neuvěřitelně výstřední výprava. Setkáte se s lakomým a naprosto neschopným čarodějem Mrakoplašem, naivním turistou Dvoukvítkem, jehož Zavazadlo za ním běhá jako pes na stovce malých nožiček, s draky, kteří existují, pokud na ně opravdu věříte, a samozřejmě dojdete až na okraj této podivné planety.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

The Colour of Magic , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barva kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (397)

evismaior
15.05.2024 4 z 5

(SPOILER) 85% - Neodolala jsem a po letech začínám číst Úžasnou Zeměplochu pěkně od prvního dílu. A je to nostalgický návrat - vidět opět Mrakoplaše s Dvoukvítkem prchat z hořícího Ankh-Morporku (to je tak, když nedostudovaný mág, jemuž v podvědomí dříme prastaré mocné zaklínadlo, dělá chůvu naivně romantickému turistovi z Vyvažovacího kontinentu s hromadou zlata ukrytého ve věrné cupitající truhlici z Myslícího hruškovníku, který s místními hospodskými sjednává pojí-štěnic).
A bohové Zeměplochy dál hrají v kostky, Smrť si brousí kosu (protože pro mágy si chodí osobně), blíží se okamžik závěrečného střetu Osudu a Dámy a čtenáři sledují další osudy Mrakoplaše a Dvoukvítka (a chvíli také Hruna Barbara) mezi dryádami, v Bel Shamharothově chrámu, v obrácené dračí hoře Wyrmu (a autor i jeho postavy popustí fantazii do té míry, že se s nimi krátce podíváme třeba i do obyčejného lidského letadla), až nás přivede až na samý Okraj Zeměplochy, kde moře přepadá do hlubin a kdesi tam dole jsou čtyři obrovští sloni a želva Velká A´Tuin, která si brázdí cestu nekonečným Vesmírem. A také zvídavé království Krull připravující vesmírnou loď Mocný poutník k poznání míst, kam se dosud nikdo nevydal.
Kouzla mají své barvy, a i když je tahle knížka spíš takový rozjezd, už se nemohu dočkat, až budu číst dál.

helusa2
05.05.2024 4 z 5

Tak jsem se KONEČNĚ dostala k Barvě kouzel! Už jsem to zkoušela asi před 10 lety - marně. Nebyla jsem na ni vyladěna. Až teď (po mé 40.) si mě Úžasná Zeměplocha našla. Dílů je přibližně tolik, kolik mám teď let, tak mám chvilku jasný program ;-)
Zlatým hřebem tohoto dílu byla pro mě krátká návštěva letadla! A taky skvělé zavazadlo (které bych chtěla vlastnit hned po Hermionině kabelce). No a ten poji-štěnic-ový podvod stál také za to!


ariannpHm
21.04.2024 3 z 5

Tato kniha mě nebavila tolik. Děj byl nedotažený,jediné,co nesklamalo,je humor. Ten je prostě super. Celkově 6,5/10

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020


Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019


Zemřel Jan Kantůrek, překladatel Zeměplochy

23.03.2018


Citáty z knihy (3)

Draci musí být obrovští, zelení, musí mít ostré pařáty, chrlit plameny a vůbec působit neobyčejně romantickým dojmem.


Nenávist je, stejně jako láska, síla přitažlivá.


Jsou chvíle, kdy se lidská řeč vzdává a odchází dát si panáka.


Kniha Barva kouzel v seznamech

v Právě čtených77x
v Přečtených5 784x
ve Čtenářské výzvě397x
v Doporučených278x
v Knihotéce1 326x
v Chystám se číst608x
v Chci si koupit133x
v dalších seznamech32x