Transcendence přehled

Transcendence
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506875/bmid_transcendence-Yby-506875.png 4 203 203

Transcendence série

1. díl >

„V jiném životě byla moje navždy.“ Po nečekané tragédii se z profesora Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Najme si mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem, posedlostí divnými jmény a s klukem, s nímž se seznámila v supermarketu. Postupem času chůva zjistí, že o něm už leccos ví, avšak všechno se stalo ještě před jejím narozením. Ví o skryté jizvě na jeho hlavě, o jeho oblíbené pizze i o tom, že na střední podváděl při testu ze španělštiny. Zná fráze, které jsou mu povědomé, a prozradí mu vzpomínky, které ho vrátí o dvacet let do minulosti, kdy tragicky ztratil nejlepší kamarádku. „Bojím se, co se stane, až ti dojde, že nejsem ona.“ Transcendece je smyslná cesta, která odhaluje nové možnosti, zpochybňuje zažité názory a zkoumá odvěkou otázku: existuje život po smrti?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Transcend , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Transcendence. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

lejera
18.05.2024 2 z 5

Kniha mě nijak neoslovila, nenadchla. Vlastně vůbec nevím, co si o takovém příběhu myslet. Kostra příběhu jako taková má celkem potenciál, ale příběh byl nezvládnutý.

broskev28
20.04.2024

Knihu jsem do knihovny pořídila díky komentářům svých oblíbených, ale už po pár kapitolách jsem svého rozhodnutí litovala. Griff a jeho zdravý životní styl je neuvěřitelný a hlavní hrdinka velmi sympatická, jenže já puritánka mám problém s tím otevřeným sexuálním pojetím (taky to není kniha pro mě, tak proč ji čtu?!?). Na spoustu věcí už jsem si celkem zvykla, ale ta dvě čtyřpísmenná „pánská“ slova na p, která se neustále objevovala v popisech i v dialozích, mě jednoduše deptala, tak jsem se aspoň utěšovala, že tam nenacházím dámské ekvivalenty na k . . .
Jinak mě ovšem nápad mile překvapil, proto zvažuju pokračování – koneckonců kdyby nic jiného, tak právě poslední stránky knihy mě doslova ohromily, takže nutně potřebuju vysvětlení!

„Chci, abys mi lhal, pokud by mě pravda moc ranila. Chci, abys mě miloval, i když mi nerozumíš. Je to sobecký a nezralý. Já jsem sobecká a nezralá. Ale taky jsem osamělá a vyděšená a procházím něčím, co mi vykolejilo život.“


Knižnípauza
20.04.2024 2 z 5

Anotace knihy mě velmi zaujala a já se do čtení hned pustila. Děj plyne a plyne, nese se na nějaké té stejné vlně a já si všímám, že se víc a víc nudím.
Ale jakože hodně.
V půlce knihy mi dojde, že téma z anotace je tu jen naťuknuté, nijak se nerozvíjí, nepousová a příběh se točí furt dokola.
Postava profesora si mě úplně nezískala a hlavní hrdinka(chůva) byla za mě dost zmatená, protiřečila si a na každé třetí straně opakovala fráze "miluji svého přítele,, . Dost otravné.
Zvrat přijde samozřejmě až v samotném závěru knihy a bylo to takové.. no.. úplně jsem tomu neveřila no.

Bohužel, pro mě byla tahle kniha spíše zklamání a do pokračování se nepustím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023


Citáty z knihy (1)

Lidé kolem nás dávají našemu životu energii. Když milujeme, necháváme část svého srdce - část své duše - žít uvnitř toho druhého. Radujeme se, když jsou šťastní. Cítíme jejich bolest. A když zemřou... něco z nás také zemře.


Kniha Transcendence v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených248x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených13x
v Knihotéce272x
v Chystám se číst203x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

reinkarnace romantika

Autorovy další knížky

Jewel E. Ann
americká
2023  86%Transcendence
2023  87%Epocha
2024  0%Štěstí