Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí přehled

Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386590/mid_ticha-sila-Fos-386590.png 4 16 16

To, že autorčin zájem o téma introverze tak neuvěřitelně zarezonoval, asi vypovídá o trendu naší doby – objevovat sílu v tom, co je (zdánlivě) slabé, a hodnotu v tom, co bylo dříve příliš nenápadné. Miliony lidí tak přijali, že jsou introvertní či plaší, a zjistili, že právě díky těmto vlastnostem jsou dobří posluchači, kteří dovedou navazovat hluboké vztahy. Že jsou v kontaktu se svým vnitřním já. Že zvládnou všechno to, co je běžné pro extraverty, jen si poté musí zalézt někam na klidné místo a načerpat energii. Mnoho lidí Susan Cainové řeklo, že by si bývali rádi její knihu přečetli, když byli děti, dospívali nebo se sami stali rodiči introvertních dětí. A právě pro ně napsala Tichou sílu. Zde se zaměřuje na důležitá témata života dětí a dospívajících (škola, společenský kontakt, koníčky, domov), dává užitečné tipy (jak si uvědomit sílu své povahy, nebo naopak vystoupit z komfortní zóny), dělí se o svůj příběh i výpovědi mnoha introvertních dětí a dospívajících a knihu zakončuje doslovem pro rodiče a učitele. Kniha je určena pro introvertní a plaché děti a dospívající, jejich rodiny a ty, kdo s nimi profesně přicházejí do kontaktu.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Portál
Originální název:

Quiet Power: The Secret Strengths of Introverted Kids , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Kee
21.05.2024 3 z 5

Nějak jsem autorce v této knize nevěřila... Nevím proč. Přijde mi, že kniha se na můj vkus až příliš nese v americkém duchu, z mého pohledu ztrácí autentičnost.

Možná, že některým dospívajícím pomůže lépe porozumět sám sobě a vnímat své přednosti, protože přináší dobré postřehy zejména kvalit introvertů, kterých si v dospívání nebývají vědomi, protože se se svou "tichou silou" učí teprve zacházet.

Na můj vkus však (nevím, jestli je to překladem) se jazyk knihy pohybuje přesně uprostřed - pro menší děti je příliš komplikovaný, pro dospívající zase jednoduchý. Téma je to důležité, ale zpracování mi úplně nesedlo... postrádá to za mě něco zásadního, co nedokážu pojmenovat.

DreamerX9
15.03.2024 3 z 5

Je zajímavé jak se pohlíží na introverty občas mi to připadá že média ukazují introverty jako psychicky nemocné asociální bytosti. Suzan Cainová je skvělá co se týče přednášek a Ted Talk standupů. Nejvíce se mi líbila její kniha Ticho která je na rozdíl od této komplexnější a obsahuje stejné příklady. Nicméně i tuto knihu považuji za přínosné počtení a to především pro mladší čtenáře coby porozumění introvertního světa.


Tichaholka
12.04.2023 3 z 5

Prečítala som knížku, hoci ma v mnohých častiach nebavila. Zaujímala bola ale nemyslím, že sa mnoho ľudí bude pozerať na introvertov inak. Proste žijeme vo svete, ktorý fandí spoločenským, extrovertom, komunikatívnym ľuďom. Takže fajn knižka ale nepomohla by mi ani v detstve, ani v dospievaní ani v dospelosti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tichá síla: Tajné přednosti introvertních dětí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x