Řeka pod hladinou: Vědomím proti času přehled

Řeka pod hladinou: Vědomím proti času
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516693/bmid_reka-pod-hladinou-9v3-516693.jpg 4 86 86

V červnu roku 2018 přivezli do nemocnice St. Paul ve Vancouveru neznámého muže, jehož objevili indiánští lovci na břehu divoké řeky v oblasti Yukonu. Neznámý v bezvědomí vypráví, záznamové zařízení běží. Mluví o spisovatelce Sofii Hartenové, která je již delší dobu na listině pohřešovaných. Příběh byl sepsán na základě skutečných událostí, má však svoji literární podobu. Ohromující vyprávění Pavla a Josefa jde až na samotnou dřeň existence. Na hranici života a smrti vede cesta až ke kořenům lidstva. Od současnosti přes jednotlivá historická období až do africké příkopové propadliny. Sen, realita, anebo zjevení. Kdoví Na příběhu tajemného muže je ukázáno, co v lidském životě znamená čas. Jedna etapa končí, druhá začíná, kulisy se mění – člověk je však stále pod nátlakem extrémních situací, jež musí překonávat a činit v nich rozhodnutí. Řeka pod hladinou jako naše přání, touha a naděje – právě ta dává člověku sílu putovat stinnými fázemi života s odvahou a důvěrou. „Řeka Tatshenshini existuje, stejně jako kurzy, které v zahraničí pravidelně pořádáme,“ usmívá se Pavel Kolář. A Josef? Žije mezi námi a svůj tajemný příběh si stále nosí pod hladinou vědomí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeka pod hladinou: Vědomím proti času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Sova15
17.05.2024 3 z 5

Budu opakovat, co psali ostatní - zvláštní kniha. Četla jsem, protože jsem byla zvědavá, jak to dopadne. A docela mě to bavilo, trochu jinak pojaté líčení historie. A na konci jakoby shrnutí smyslu života.

Petiz
28.04.2024 4 z 5

Zvláštní knížka, která je ale, hlavně ke konci, nabouchaná velmi hutnými myšlenkami. I ty jednotlivé příběhy jsou poměrně výživné. Mě se to líbilo.


teeyinka
25.03.2024 3 z 5

Velmi zvláštní kniha, o které jsem během čtení nevěděla, co si myslet. Líbil se mi ale závěr, kde mi to vše začalo dávat větší smysl. Je napsaná poměrně čtivě, alespoň já jsem chtěla vědět, co z toho vyleze. Výlety do jednotlivých fází dějin jsou zajímavě popsané, za mě originálně pojaté a příběh Josefa, Georga a Sofie je dostatečně záhadný, ale ne úplně mimo. Stačí si jen vybrat mezi Pochybností a Vírou, podle toho se bude odvíjet čtenářovo chápání :)

všechny komentáře

Související novinky (7)

Žebříček nejprodávanějších knih (45. týden)

15.11.2023


10 nejprodávanějších knih (41. týden)

18.10.2023


10 nejprodávanějších knih (40. týden)

11.10.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řeka pod hladinou: Vědomím proti času v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených5x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst140x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech2x