Prosím vás, sestřičko přehled

Prosím vás, sestřičko
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84057/prosim-vas-sestricko-84057.jpg 4 529 529

Prosím vás, sestřičko série

1. díl >

Děj této knihy nás seznamuje s mladou sestřičkou Silvií, která nastupuje na chirurgiké oddělení v nemocnici v malém městě. Silvie nastupuje do zaměstnání způsobem, kterým se kdysi do zaměstnání nastupovalo: systém hodit neplavce do vody, ať si pomůže, jak umí. Silvie však není ani zdaleka připravená na potíže, které na ní čekají. Nepřátelství ostatních sester, počáteční potíže při zapracování. Není však ani připravená na milostné dobrodružství s výborným chirurgem v nemocnici Oldřichem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prosím vás, sestřičko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (141)

helenah
předevčírem 5 z 5

Z knih paní Körnerové, které se odehrávají v nedávné době dýchne na mě, její vrstevnici, zvláštní jalovost a syrovost té doby. A přesto i tehdy jsme prožívali strasti i chvíle štěstí a paní spisovatelka o nich umí opravdu skvěle vyprávět.

Amneris
11.04.2024

Kniha od paní Körnerové se skvěle četla. Příběh o Sylvii a jejím hledání štěstí jsem přečetla za pár dní, byla jsem zvědavá, jak dopadne její vztah s doktorem Fišerem. Těším se na druhý díl :-)


milito999
27.02.2024 5 z 5

Leckdy až surově vykresleny život v 70. letech za komunismu. Kniha je fantasticky napsaná a vybízí ke konci ihned začít číst druhý díl. Ten jsem si také hned objednala.
Sestřička Silvie mi je moc sympatická. Snaží se žít velmi poctivě, skromně, je pracovitá a snáší rány osudu ale i každodenní nadávky či pomluvy na pracovišti. Jak jsem ráda, že v této době nežiju.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

28.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prosím vás, sestřičko v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených830x
ve Čtenářské výzvě129x
v Doporučených37x
v Knihotéce214x
v Chystám se číst180x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech3x