Olive Kitteridgeová přehled

Olive Kitteridgeová
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42422/bmid_olive-kitteridgeova-9s5-42422.png 4 218 218

Olive Kitteridgeová série

1. díl >

Městečko Crosby v Maine se může jevit jako zcela bezvýznamné. Pro učitelku na penzi však představuje střed světa. Lidé zde prožívají svá dramata - touhu, zoufalství, žárlivost, naději i lásku. Jak se lidé z městečka potýkají se všemi svými problémy, Olive dospívá k pochopení sebe sama a svého života; někdy bolestně, ale vždy s nelítostnou upřímností. Kniha Olive Kitteridgeová skýtá hluboký vhled do okolností a podmínek lidského života, do jeho tragédií i radostí a ukazuje, jaké trpělivosti je v něm třeba. Elizabeth Stroutová, nejčtenější spisovatelka novin New York Times, spojila třináct pronikavých příběhů do uceleného románu prostřednictvím nezapomenutelné hrdinky Olive Kitteridgeové.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Olive Kitteridge , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Olive Kitteridgeová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Rubbertrouble
dnes 5 z 5

Jo, Olive asi je trochu kráva, a rozhodně bych ji za ni považoval, pokud bychom se někde jednou potkali. Pokud bychom se potkávali opakovaně, změnil bych názor a přál si, aby neuvažovala o tom, že přejde na druhej chodník, pokud by si mě všimla jako první. Televizní minisérie byla hodně dobrá, ale ve srovnání s knížkou… Srovnávat to vlastně nejde. Nedopatřením jsem to nejdřív viděl v televizi a pak se mi už do knížky obvykle moc nechce. Tady se mi chtělo, ale skoro 2 roky jsem si počkal a vyplatilo se. Knížka se mnou docela zamávala.

sirojezkin
22.05.2024 2 z 5

Já nevím, všichni tady knihu hodně chválí, ale já jsem se do toho nemohla vpravit. Hodně dlouho mi trvalo, než mi došlo, že každá kapitola je o někom jiném. Že jsou to povídky jsem nepochopila vůbec. Hlavní postava Olive se občas vyskytuje. Celou dobu čekám, že se nakonec všechno spojí v jeden celek, ale nestane se to. Já mám povídky ráda, ale kniha je uváděna jako román!!! Chápu o co autorce šlo, ale asi mi chybí to správné vzdělání, abych pochopila, za co byla ta Pulitzerova cena.


janka84
15.05.2024 5 z 5

Mistrovsky napsaná kniha. Doporučuji ale nečíst, když je venku pošmurno.
Určitě si přečtu i další díla autorky.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Knižní novinky (16. týden)

14.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2009 - Pulitzerova cena (Beletrie)


Kniha Olive Kitteridgeová v seznamech

v Přečtených271x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených29x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst265x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech2x