Noční dům přehled

Noční dům
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535213/bmid_nocni-dum-660462c260ec5.jpg 4 67 67

Nesbo v novém žánru! Thriller s hororovými prvky, který vás pohltí. Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenže sluchátko vzápětí Toma sežere. Richardovi nikdo nevěří a po zmizení dalšího spolužáka ho čeká pobyt v nápravném zařízení. Jak dokáže, co se doopravdy stalo? A není náhodou všechno úplně jinak?... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Natthuset , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noční dům. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Ctenar1202
dnes 5 z 5

Postupným rozplétáním případu se staneme svědky děsivého osudu, který Richarda čeká. Co vše se o Richardovi dozvíme? A opravdu může telefonní sluchátko někoho sežrat? Nebo je vše zcela jinak a Richard je nebezpečný svému okolí? A nebo je nakonec jinak naprosto, ale naprosto vše?...

Naprostá dokonalost, kdy budete mít při čtení husí kůži, to vám zaručuji. Autor si se čtenářem pohrává jako kočka s myší a vy napětím ani nedýcháte. Kniha je rozdělena na tři části, kdy postupným čtením do sebe vše dokonale zapadne a na konci uděláte jen ufff a celý příběh si budete chtít okamžitě přečíst znova.

Autor má skvělý styl vyjadřování a graduje své popisy naprosto dokonale. Ví, kde ubrat a kde jít až na dřeň, aby si čtenář kousal nehty napětím.

Tohle se mu opravdu povedlo a já jsem z knihy nadšená.

PetrCepek
včera 4 z 5

Autorova odbočka od Harryho Hola a doktora Proktora, tentokrát do žánru hororu, dopadla podle mého názoru podstatně lépe než například Macbeth nebo Království. První část je doslova nabitá nejrůznějšími odkazy na hororové knihy či filmy v čele s Nocí oživlých mrtvol. Nedlouhá druhá část je docela dobrým nápadem, nicméně plní spíš úlohu kulturní vložky. Naopak třetí část má mnohem větší smysl, byť si Nesbo neodpustil jedno klišé, provařené v České kotlině mnoha autory od Jakuba Arbese přes Svatopluka Čecha až po Daniela Landu. Ale proč ne? Lepší než vymýšlet nějakou sice originální, nicméně hloupou či překombinovanou pointu.


PavlenaT
30.05.2024 5 z 5

Nesbo říznutý Kingem?
Ano, takový je duch této knihy a povedlo se to skvěle.
A je to skvělé čtení. Skvělé, skvělé.
Po přečtení knihy stejného žánru české autorky K. Surmanové, rovněž inspirované Kingem, vás její mdlý vítr vezme z bahna moravské povodně rovnou do pravého hororově thrillerového nebe vytvořeného Nesbem a spraví vám chuť.
Nesbo totiž psát umí, v každé poloze. A toto je další lahůdka.
Přečtěte si to, je to výborné.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Žebříček nejprodávanějších knih (21. týden)

29.05.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (20. týden)

23.05.2024


Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Noční dům v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst169x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

tajemství spisovatelé mysteriózní, mystéria staré domy

Autorovy další knížky

Jo Nesbø
norská, 1960
2012  90%Sněhulák
2013  73%Netopýr
2015  91%Policie
2019  91%Nůž
2017  90%Žízeň