Největší nemehlo pod sluncem přehled

Největší nemehlo pod sluncem
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490843/bmid_nejvetsi-nemehlo-pod-sluncem-cDC-490843.jpg 4 41 41

Bára nejezdí na kole, špatně kreslí, neumí plavat ani lyžovat a každou chvíli zakopne. Křehké sklenice jsou u ní ve velkém nebezpečí: většinou je rozlije, dřív než s nimi dojde ke stolu. Bára má dyspraxii, a to znamená, že za svou nešikovnost nemůže. Všichni její kamarádi jezdí na kole nebo na skateboardu, zatímco ona pořád jen na koloběžce. Vidí, že druzí kreslí nádherné obrázky, jen ten její vypadá i přes veškerou snahu pořád jako čmáranice. Co se stane, když se dívka najednou musí postarat o dědečka, chalupu, zahradu a všechno ostatní? Může to devítiletá holka, která se bojí, že všechno pokazí, přeci jen zvládnout?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší nemehlo pod sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

mončičák42
12.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Mému prvňáčkovi i mně se knížka moc líbila. Bavila nás po celou dobu, prázdniny u dědečka byly pro Báru velmi obohacující, díky empatickému dědečkovi byla stále šikovnější ( za což byl můj syn velmi rád ) a zvyšovalo se jí sebevědomí, pochroumané kvůli rodičům.

Jančislava
21.09.2023 4 z 5

Nám se (syn 6 let) kniha líbila. Začátek, asi první dvě kapitoly, nic moc, ale jak přijela k dědovi bylo to už zajímavé.


Atlantis
31.03.2023 4 z 5

Častým hodnocením u této knihy je: "Och, Barča je úplně jako moje dítě!" Chápete ale proboha, že právě její rodiče jsou tady ti špatní? Kteří ji neustále odrazují, podrývají její sebevědomí a shazují ji? Až konečně u dědečka holčička zjistí, že není největší gramla světa, že dokáže spoustu věcí, o kterých se jí nikdy ani nesnilo. Jen potřebuje trošku prostoru. A stejně je na tom i kniha. Začátek nestojí za nic, je zmatený a přeplácaný. Ale jakmile začnou prázdniny u dědy, dostáváme velmi příjemnou a poučnou dětskou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)

29.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Největší nemehlo pod sluncem v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x