Najdu odvahu: 770 km po trase hrdinů SNP přehled

Najdu odvahu: 770 km po trase hrdinů SNP
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450990/bmid_najdu-odvahu-GmG-450990.png 4 175 175

Herečka, moderátorka a především vytrvalostní běžkyně Lenka Vacvalová překonává na 770 km dlouhé trase náročný terén a sama sebe. Cesta hrdinů Slovenského národního povstání je nejdelší turistická trasa na Slovensku. Vede z Dukelského průsmyku na severovýchodě Slovenska až na hrad Děvín na západní hranici s Rakouskem. Lenka Vacvalová vypráví příběh o zdolávání strachu, výzvách a každodenním hledání odvahy. A to nejen své vlastní. Současně mapuje osudy hrdinů, kteří padli v SNP, a žen, jež v sobě musely najít neuvěřitelnou odvahu, aby mohly během SNP pomáhat. Ultraběh. Náročný, dlouhý, vyčerpávající. Šestnáct dnů plných deště a sněhu, bahna, bolesti, ale i neskutečně silných zážitků. Během nich se prostřednictvím této osobní výzvy Lence Vacvalové podařilo vybrat formou adopce uběhnutých kilometrů vybrat značnou sumu peníze na podporu léčby onkologicky nemocných dětí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Najdu odvahu: 770 km po trase hrdinů SNP. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

rumova_kulicka
23.01.2024 3 z 5

Lenku už nějakou chvíli sleduju na instagramu a má můj neskutečný obdiv za to, co zvládla a dokázala. Přiznám se ale, že jsem se v knize trochu ztrácela. Pro mě spíše skrovný popis na trase SNP se mísil s filozofickými a motivačními myšlenkami. Občas se našla zmínka o nějakém dřívějším trailu nebo historická fakta. Než jsem se začetla do jednoho, už tam bylo druhé. Kniha by na mě asi působila autentičtěji, kdybych ji četla v originále. Druhý díl si ale taky přečtu.

Pink_Panther
03.06.2023 4 z 5

Lenka je moje nejoblíbenější instagramová osobnost a kniha je nejen motivační o běhu, ale i poodkrývá Lenčinu zajímavou a dobrodružnou osobnost, což mne utvrdilo v mém dojmu, že Lenku stojí za to mít v mé top 3.


Gedofrey
02.06.2023 3 z 5

Těžko hodnotit...
Není to úplně můj šálek kávy. Prvních několik kapitol jsem prolétl a byl vcelku nadšený. Dál už to pro mě bylo ale zmítání v motivačních kapitolách, přičemž bych asi radši viděl podrobnější popis cesty.
Ale to je prostě stylem knihy. Ostatním může sednout lépe.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (22. týden)

30.05.2021


Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Najdu odvahu: 770 km po trase hrdinů SNP v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených251x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených7x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst86x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech4x