Malé temné lži přehled

Malé temné lži
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397697/bmid_male-temne-lzi-fch-397697.jpg 4 384 384

V uzavřené malé komunitě, jakou je lidské společenství na Falklandách, je zmizení dítěte něčím naprosto neslýchaným. Nikdo z obyvatel odlehlé končiny nepochybuje, že za tím je nějaká nešťastná shoda okolností, nenadálá tragédie. Co jiného? A pak se ztratí druhé dítě. Třetí. Teď už se nikdo nemůže utěšovat domněnkou, že se jedná o náhodu. Vesničanům nezbývá než připustit, že vrah je jedním z nich. Na místě, které předešlé generace nazývaly oázou klidu, se najednou nikdo necítí v bezpečí. Hysterie začíná nabírat obrátky. Do řečí a vyšetřovacího spisu se dostávají i lidé, o jejichž způsobilosti spáchat zločin by ještě nedávno všichni pochybovali. Například i Catrin Quinnová, která před několika lety přišla o své dva syny a teď žije téměř poustevnickým životem. A pak je tady její bývalá kamarádka Rachel, její dřívější milenec Callum... Všichni tři cosi skrývají. A nikdo z nich nikomu nevěří. Snad ani sám sobě.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Little Black Lies , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malé temné lži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (124)

Mi-šu-le
předevčírem 3 z 5

Upřímně, no, z této knihy jsem lehce v rozpacích a nevím co si mám vlastně myslet. Příběh byl asi zajímavý, určitě zbytečně dlouhý a pasáže s velrybami zabraly až moc času a málo zájmu. Kniha by není špatná, to zase ne, jen nějak nemohu pochopit, že tatáž autoska napsala sérii s Lacey Flint, to mi rozum nebere, protože tyto knihy jsem hltala a četla na jeden zátah, kdežto u této jsem se do některým musela nutit a nakonec je přelétla. Závěr byl divoký, ale úplný konec mě vlastně ani moc nepřekvapil, tam jsem trochu navnímala S.J.Bolton tak, jak ji znám.

Pavlína2019
30.03.2024 2 z 5

Hodně informací o velrybách. Kniha mi už připadala poměrně dlouhá, byla jsem netrpělivá, jak vše bylo. Asi jako každý jsem uvažovala o třech různých závěrech a konec úplně jiný, rozhodně překvapivý.


MiraRunaway
08.01.2024 3 z 5

Tak tohle mi vyloženě nesedlo. Neustálé pobíhání a popojíždění postav ve dne i v noci a vyprávění těch samých událostí 3x za sebou mělo za důsledek to, že mi bylo všechno jedno a jen jsem chtěla, aby to skončilo. V celé knize mi nebyla jediná postava sympatická. Přitom na začátku slibný rozjezd, kdy mi nad bolestí první vypravěčky srdce plakalo...Ujeté je i to, že se všichni vypravěči postupně natolik vystresují, že mají výpadky paměti. Zajímavá příroda Falklandského ostrova, zajímavá nátura a historie tamních obyvatel, zajímavá fakta o kytovcích. Pomatený příběh bez hlavy a paty to však nezachránilo. Nejhorší byly Calumovo ufňukané pasáže a ódy na Catrin které pěl při - v této knize naprosto běžném - špiclování. Jediné oživení bylo že Rachel špiclovala alespoň na koni...změna.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (únor)

05.03.2019


Knižní novinky (7. týden)

10.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malé temné lži v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených484x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených25x
v Knihotéce252x
v Chystám se číst329x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech2x