Mágové přehled

Mágové
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265476/mid_magove-265476.jpg 3 238 238

Mágové série

1. díl >

Quentin Coldwater je nadaný, ale nešťastný. Chodí na střední školu, je stále obklopen fantasy příběhy, které četl jako dítě, příběhy zasazenými do magické země jménem Fillory. Představte si jeho překvapení, když se náhle nečekaně dostane na velmi tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá skvělé vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Ale kouzla Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že země Quentinových snů je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. Jeho dětské sny se stanou noční můrou... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Magicians , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mágové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Kasana
13.06.2022 1 z 5

(SPOILER) Harry Potter s drogami, říkali (btw, proč to vidím pak v dětské literatuře?). Škola magie, říkali. Že je to fajn, říkali.
Pojďme říct na rovinu, že to fajn nebylo a že jsem byla po dlouhé době ráda, že jsem to dočetla co nejrychleji to šlo. Postavy nebyly dobře rozpracované a zajímaly by mě jejich myšlenkové postupy, protože ty nechápu. Nechápu ani chování Quentina, protože kniha tráví 90% času tím, že vše popisuje. Ne, že by popisoval prostředí. On popisuje, co se stalo třeba před pár dny a co by bylo třeba zajímavé číst. 5 let školy shrnuto do půlky knihy. Za toto jsem já dostávala pětky že slohů, že to do knih nepatří. Grrrr....
Navíc, druhá polovina knihy nemá ani nic společného s tématikou magické školy nebo čarodějů! Je to něco úplně jiného. Hoďte tam jiné postavy a vyjde to na stejnou! To byla prostě vykradačka Narnie a bůh ví čím dalším se autor inspiroval. Nemluvě o tom, že některé věci byly silným kafem i pro mě. A že jsem četla i dost divný knihy.
Výsledná slova pro ty, kdo to kvůli spoilerům přeskočil: postavy na nic, děj žádný, vykradačka jiných knih a nesmyslné chování postav. Jedna hvězda je udělená Alice (víme proč, kdo to četl) a druhá za ukázku problému konzumace drog, zanedbané výchově a kritice konzumní společnosti.
Tahle kniha fakt není pro pre-teens, 15+ minimálně.

NočníDuha
24.04.2021 2 z 5

(SPOILER) No, já nevím, jak začít. Sice jsem nechtěla hodnotit a komentovat dříve než dočtu celou trilogii, ale v tento okamžik si nejsem jistá jestli budu číst dál. :-D
O knize jsem se dozvěděla skrze seriál, se kterým toho dějově moc společného nemá. Viděla jsem jen pár dílů, ale je jasné, že se ubírá jiným směrem a spíše došlo jen k inspiraci knihou, jejím prostředím, postavami, aby scenárista nestavěl od úplných základů. Ale to jsem odbočila.

Co říct o knize? To byla hrozná nuda, strašně dlouho se nic nedělo a pak najednou autor nacpal na posledních asi tak 150 stran spoustu akce. Proč takhle blbě sestavil příběh? Quentin mě celou dobu strašně štval, choval se jak debil a buď trpěl depresí nebo byl v depresi, že není v depresi. Fakt nevím, jestli chci číst dál. Alice mi byla jediná sympatická.

Ale tak jako nenechávám rozečtené knihy, tak asi nenechám nedokončenou ani trilogii. Je to takové prokletí... :-D


zdenkacte
15.12.2020 2 z 5

Zklamání, tato kniha jde odnikud nikam, ani jsem ji nedočetla, jen poslední strany přelouskala. A nic.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2010 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Mágové v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených350x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených15x
v Knihotéce207x
v Chystám se číst237x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech7x