(M)Učednice přehled

(M)Učednice
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357495/mid_m-ucednice-mSD-357495.jpg 4 367 367

Její matka už ve svém domě spáchala několik vražd a nejenom to – v záchvatech pomatení mučí svoji dceru, aby se hrůz účastnila. Matka předtím taková nebyla a měla svoje děti ráda, a Annie matku ji přese všechno ještě pořád miluje, ale jediný způsob, jak může strašlivým událostem udělat konec, je udat ji na policii. Annie pak dostává v životě druhou šanci. Má novou identitu, jmenuje se teď Milly, a žije v nové, zámožné pěstounské rodině, díky které dokonce začne chodit do prestižní soukromé školy. Jenomže pokračující vyšetřování jí dalšími a dalšími výslechy připomíná tragickou minulost. Milly má být hlavním svědkem obžaloby v soudním procesu s její matkou, který se neúprosně blíží. Otřesená Milly se trápí pochybami – převažují u ní zděděné předpoklady, nebo ji víc ovlivňuje to, co dobrého i hrozného dosud zažila? Dokonce i v novém domově Milly potkávají nesnesitelné chvíle, když ji šikanují její vrstevnice. Napětí se už nedá unést, svědomí v ní bojuje se smrtelným vábením a ona se musí definitivně rozhodnout. Dokáže zapřít matčinu krev a uniknout běsům? Vzepře se našeptávání démonů a zaplatí za to, anebo se stane učednicí své matky?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Leda
Originální název:

Good Me, Bad Me , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize (M)Učednice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

uzivatel83509
02.04.2024 5 z 5

Příběh byl velice čtivě napsaný, ale musím se přiznat, že podle obsahu a obálky jsem čekala daleko větší masakr... triumfální konec ( i když dost předvídatelný) tomu celému nasadil tu pomyslnou tečku na závěr :-)

DericCaster
18.03.2024 5 z 5

Zas jednou knížka, která člověku utkví v paměti. Osobně psychothrillery moc často nečtu. Sem tam nějaký zkusím, ale většinou mne moc nechytne. Tato knížka je psychothriller a je výjimkou potvrzující pravidlo. I když mne trochu vadil styl psaní v první osobě, ale vždy když jsem se začetl, tak se to podalo. Ale možná i proto ta knížka tak silně působí.

Příběh je zasazen spíše než do roviny emočně-psychologické. V podstatě vás donutí vytvořit si s hlavní postavou vztah a pak přemýšlet jestli s ni souhlasíte, či nikoliv. Neřekl bych, že je knížka nepředvídatelná, směřování je zřejmé minimálně v základní rovině příběhu.

Tuto knížku jsem dostal od své milované, krásné a úplně nejlepší manželky @hazvovakatka a děkuji za ní. Sám od sebe bych se do asi nepustil a teď jsem rád, že jsem ji přečetl a myslím, že na ni jen tak nezapomenu.


maličkán
16.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Velice čtivý psychothriller, který se nedá odložit. Škoda, že od autorky není více knih, už bych po nich šla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha (M)Učednice v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených465x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených25x
v Knihotéce227x
v Chystám se číst205x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech3x