Lískový les přehled

Lískový les
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380314/bmid_liskovy-les-rWx-380314.jpg 3 284 284

Lískový les série

1. díl >

Fanoušci Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti a Dětí krve a kostí se ztrácí v Lískovém lese... Sedmnáctiletá Alice a její máma strávily většinu Alicina života na cestě, s neobyčejnou smůlou vždy v patách. Když však Alicina babička, podivínská spisovatelka temných pohádek, zemře o samotě na svém pozemku—Lískovém lese—tu teprv Alice pozná, jak velkou smůlu může mít. Její máma je unesena bytostí, která tvrdí, že pochází z drsného nadpřirozeného světa babiččiných pohádek. Jediným vodítkem je vzkaz, který máma Alici zanechala: DRŽ SE DÁL OD LÍSKOVÉHO LESA. Aby Alice získala mámu zpět, musí se nejdřív vydat do Lískového lesa, a poté do světa, kde babiččiny pohádky začaly...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Hazel Wood , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lískový les. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

Listování
30.01.2024 4 z 5

Tato kniha mě opravdu uchvátila. Líbila se mi tak trochu temná, lehce strašidelná atmosféra. Musím ale přiznat, že někdy jsem se v příběhu ztrácela (hlavně ke konci příběhu) - musela jsem se vracet a znovu pročítat, abych příběh správně pochopila. Zato oceňuji na knize to, že - podle mě - je velmi neotřelá, řekla bych až zvláštní. Knihu jsem přelouskala za jeden večer a opravdu jsem si četní užila (:

markal
10.08.2023 3 z 5

Trochu rozvláčná kniha trochu nevyužívající potenciál, který nabízí úvodní zápletka. Celkově bych řekl, že pro děti je moc temná, pro dospělé zase trochu nudná. Jestli jste někde mezi tím, možná se vám bude líbit.


danuus
31.07.2023 3 z 5

Celou dobu, co jsem knihu četla, jsem cítila lehký mráz po zádech, kniha na mě působila takovým temným dojmem, podobně jako Gallant od V. E. Schwab. Děj byl zajímavý, originální a hlavně jsem do poslední chvíle nevěděla, jaký bude konec. Chvílemi jsem knihu chtěla odložit, ale zvědavost mě vtáhla zpátky. Postavy jsou dobře vymyšlené, taky propojení pohádkového světa s naším. Souhlasím s pár komentáři níže- knihu lze přirovnat k pohádkám bratří Grimmů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lískový les v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených390x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených12x
v Knihotéce222x
v Chystám se číst187x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

nadpřirozené bytosti zmizení lidí fantasy

Autorovy další knížky

2018  62%Lískový les
2021  66%Noční kraj