Dcera kostí a dýmu přehled

Dcera kostí a dýmu
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117801/bmid_dcera-kosti-a-dymu-SOV-117801.jpg 4 744 744

Kost přání série

1. díl >

Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji její pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Daughter of Smoke and Bone , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera kostí a dýmu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (156)

11191
24.12.2023 4 z 5

Dost originální knížka, mám ráda příběhy s překvapením. Prostředí Prahy pro mě byla třešnička na dortu. Tahle kniha prostě byla podle mého gusta :)

Thalin
18.07.2023 4 z 5

Po dlouhé době fantasy, které se trošku lišilo, i přes to, že tam bylo tolik klasických prvků. Na první pohled a seznámení s postavami by totiž člověk moc originality nehledal. Prostředí Prahy se mi taky moc líbilo a byla to příjemná změna. Karou mi jako taková byla docela sympatická, prostě modrovlasá umělkyně a snílek. Zato mi moc neseděla Zuzana, která tady splňuje takový nešvar a klišé. A to roli otravné kamarádky, která nemá filtr mezi mozkem a pusou. Snad každá druhá knižní hrdinka v tomhle věku takovou má. Ale naštěstí se tu neobjevovala natolik, aby mi čtení otrávila. Akiva mi ze začátku vůbec neseděl a nějak jsem s ním začala sympatizovat až takřka ke konci knihy. Bála jsem se trošku, že to sklouzne do klasické limonády "holka + božsky nádherný anděl" protože všichni víme, jak tyhle příběhy končí a není v tom žádné překvapení, ale tady mě ten hlavní plot twist trošku překvapil. Moc mě upřímně nebavila část o Madrigal, ale je to tam prostě důležité a nebylo to nijak špatně napsané. Jen mě to moc neoslovilo. Na můj vkus se to pak začalo lehce a trošku zbytečně zamotávat. Ale celkově vzato mě to i tak bavilo a snad se dostanu k dalším dílu.


Jeninas
02.06.2023 4 z 5

Ach, mé srdce plesalo blahem. Už příliš dlouho jsem nečetla dobrou fantasy. Karou byla divná, leč osobitá holka. Velmi se mi líbilo tajemství okolo chimér a jejího původu. Joo, autorka byla v Praze pravděpodobně jen jako turistka - Jedová kuchyně by tu těžko obstála a Tylenol, pokud vím, nezobeme. Hlavní hrdinové se do sebe navíc hluboce zamilovávali pomalu úderem blesku z čistého nebe. I tak mé nadšení zchladila až retrospektiva v podobě roztahaného líčení plesu, které nebylo ani trochu napínavé, protože už jsme dávno věděli, jak to dopadne. Konec to zase vylepšil - další směřování příběhu si absolutně nedokážu představit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcera kostí a dýmu v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených1 056x
ve Čtenářské výzvě220x
v Doporučených111x
v Knihotéce441x
v Chystám se číst521x
v Chci si koupit108x
v dalších seznamech14x