Instant karma přehled

Instant karma
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463878/bmid_instant-karma-U87-463878.jpg 4 242 242

Prudence je klasická šprtka, co má o lidech okolo sebe jasno: jsou líní, arogantní a nejradši by jim to všem dala pořádně sežrat. Po jedné karaoke noci se jí přání splní – zničehonic může na kohokoli přivolat okamžitou karmickou odplatu. Tahle superschopnost nefunguje jen na otravného spolužáka Quinta, který s ní pracuje v záchranném centru pro mořské živočichy. Co když je však úplně jiný? Prudence se o něm pokusí zjistit víc… a brzo v tom lítá až po uši.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Instant Karma , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Instant karma. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

knihárna
19.04.2024 4 z 5

Tahle autorka fakt umí napsat všechno. Teď čtu Renegáty(boží), na Měsíční kroniky jsem četla taky samou chválu a tohle, super milá romcom.
Většinou o zvířatech čtu nerada, ale tady bylo zvířat přiměřený množství a bylo to podaný tak hezky, že jsem toužila se s Lennonem a s Lenkou taky poňuchlat.
Postavy jsem si zamilovala, kromě jejich chování na konci(proč mu neřekla pravdu a mlčela, proč mu odpustila tak rychle po těch sračkách co jí řekl) mě na nich neštvala ani jediná věc, což je u mě dost vzácný.
Knížka mi zlepšila náladu, culila jsem se a smála, k tomu slow burn romance. Co víc si přát.

Wajny
12.04.2024 5 z 5

Instant karmy jsem se trochu bála, protože nemá úplně hvězdné hodnocení. Po přečtení to ale vůbec nechápu, je skvělá!

Příjemná oddechovka, milé prostředí přímořského městečka a karmická odplata. Trochu jsem se bála, jak autorka dokáže karmickou sílu zakomponovat do příběhu, ale bylo ji zde pomálu a hlavně se pak Prudence zamýšlela nad svým chováním a myslím, že právě ta moc nad ostatními, změnila její pohled na život.

Prudence byla ze začátku nepříjemná a přezdívka "Průďa" se na ní skvěle hodila! Postupně se ale začíná měnit, je hezky popsáno její vnímání ostatních a to, že ne vždy vše musí být podle ní.
Quint mi byl ihned sympatický a hrozně se mi líbilo jeho zapálení pro pomoc mořským živočichům a ochraně životního prostředí. Ty části, které se odehrávali v záchranné stanici, mě bavili nejvíce. Dozvěděla jsem se trochu něco nového a kniha není jen o předvídatelné romantické lince.

Líbí se mi, jak se vztah Pru a Quinta vyvíjí. Oba dva jsou úplně rozdílní a to jak se snaží pochopit a akceptovat chování toho druhého, je hrozně milé.

Kniha se čte dobře, stránky ubíhají a vůbec jsem se nenudila! A pokud si při čtení (nebo přečtení) pustíte Beatles, vůbec nic tím nezkazíte.


Alethea_k
23.03.2024 4 z 5

Super oddechovka. Četla jsem ji s přestávkami sice několik let... :D Ale jsem ráda, že jsem to s ní nevzdala. Jakmile jsem se začetla, těšila jsem se každý den. Vše je popsané zcela přirozeně, jako by se každá stránka mohla odehrát doopravdy. A přestože nejsem milovník popisů nebo zdržování od děje, tady mi nic nepřišlo navíc. Dávalo mi to smysl, i když je příběh nereálný.
Nejvíc jsem se bála toho, jak tu všichni psali o nějakém fantasy/nadpřirozeném prvku... Ale bylo to úplně v pohodě, nic hrozného, děsivého, prostě karma, jak již stojí v názvu :D Takže kdo váhá kvůli tomuto, nebojte se!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

21.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Instant karma v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených288x
ve Čtenářské výzvě98x
v Doporučených14x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech8x