Hvězda nad arabským peklem přehled

Hvězda nad arabským peklem
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388455/bmid_hvezda-nad-arabskym-peklem-qCE-388455.jpg 5 126 126

Hlavní hrdinka Fatima se narodila ve Francii ovšem v radikální afghánské rodině, která ji chce vdát proti její vůli a poslat s manželem zpět do Afghánistánu. Fatima snoubence odmítne, ale pro urážku na cti rodiny se ji pokusí zabít její vlastní bratři. Mladá žena jako zázrakem přežije a dostává se do ochranného státního programu. Odchází do Paříže, kde nezměnila jen jméno na Fabiene, ale i víru, protože se s islámem své rodiny nedokázala ztotožnit. Její život se dlouhá léta zdál být v nejlepším pořádku. Měla nejen skvělé zaměstnání, ale také starostlivého manžela, se kterým občas pracovně vycestovala do zahraničí. Jednoho dne odjíždějí do Saúdské Arábie, země, která je neslavně známá svými antifeministickými zákony a přísnými tresty. Tady se vrtkavé štěstí nečekaně proti Fabiene obrátí. Dostává se do ženského vězení, daleko od civilizace. Musí snášet příšerné nelidské podmínky, nedostatek jídla i spalující horko. Věznice kromě odsouzených žen ukrývá ve svých útrobách nechutné tajemství. Tajemství, o kterém sice ví každá vězeňkyně, ale žádná o něm nemluví. Tady neuvěřitelný příběh plavovlásky s ocelově modrýma očima teprve začíná. Silný příběh ženy, která se i přes děsivé zážitky nikdy nevzdala, čtenářům doslova vyrazí dech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězda nad arabským peklem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

babiočka
26.05.2024 5 z 5

V knize se celkem reálně promítá, jak nebezpečný a šílený je náboženský a mocenský fanatismus.
A toto zlo se týká nejen zde zmiňovaných arabských zemí, ale celého takzvaného civilizovaného světa.

Rose-Mary
24.07.2023 5 z 5

Velmi silný příběh, plný zla, krutosti, mučení, týrání a znásilňování nevinných žen ve světě radikálního islámu. Autorka zde popsala příběh ženy, která se narodila jako muslimka, žila však od narození ve Francii a měla sklony spíše k evropské civilizaci a svobodnému postavení ženy, než ke své rodině, kde vládli muži, a ženy se musely přizpůsobit.
Rodina jí určila za manžela bratrance Ahmeda, se kterým se měla vrátit do rodného Afganistánu. Proti sňatku se postavila a zařídila si svůj vlastní život s novou identifikací, práci v redakci a našla si manžela, kterého milovala.
Zlom v jejím šťastném životě nastal, když ji manžel přemluvil, aby s ním odcestovala do Saúdské Arábie, kde měl nějaký pracovní úkol. Tímto pro ni začala doba boje o přežití.
Autorka na začátku knihy přiznává, že všechno peklo, které zažila v knize jedna jediná žena, Fabiene, manželka Vincenta, bylo nasbíráno z osudů více žen, ale všechny příběhy a děsivé situace, do kterých se hrdinka dostala, jsou pravdivé.
Kniha mne velmi zasáhla, nedovedu si představit, co všechno musely ženy v prostředí arabského světa a v Islámského státu, zažít. Spisovatelka to popsala do nejintimnějších detailů.
V knize je sice hodně překlepů a gramatických chyb, což zřejmě pramení ze špatného překladu ze slovenštiny do češtiny. Celkově ale knihu hodnotím pro samotný příběh a svědectví na pět hvězdiček.


barbara2455
15.11.2022 5 z 5

Nádherná kniha...lahko citatelna uzasne napisana ale tazka na srdce....zvieralo mi zaludok ked som si predstavovala situácie hl.hrdinky.
Neskutočne napisane...skladam obrovsku poklonu spisovateľke a velke dakujem...som neskutočne stastna ze zijem v Europe

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hvězda nad arabským peklem v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených17x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech5x