Designérem vlastního života přehled

Designérem vlastního života
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312882/bmid_designerem-vlastniho-zivota-per-312882.jpg 4 45 45

Jak si vybudovat naplňující a radostný život. Ať už je vám dvacet, čtyřicet nebo šedesát let, mnozí z vás pravděpodobně stále hledáte odpověď na onu věčnou otázku: Čím jednou budu? Možná potřebujete pomoci zjistit, co chcete – a jak toho dosáhnout. Ve své fenomenální knize navazují Bill Burnett a Dave Evans na jejich mimořádně úspěšný kurz Life Design (pořádaný na Stanfordově univerzitě), který absolvovaly tisíce lidí – od studentů přes profesionály uprostřed své kariéry po důchodce – hledající novou budoucnost. Jejich jednoduchá metoda vás naučí, jak používat základní designérské nástroje k vytvoření života, jaký si představujete. Ne, nejde o to „následovat svou vášeň,“ jak radí mnozí: možná žádnou „vášeň“ zatím nemáte. Designéři vytvářejí světy a řeší problémy pomocí designérského myšlení. Rozhlédněte se po své kanceláři nebo domě – podívejte se na tablet nebo smartphone, který držíte v ruce. Vše, co vás obklopuje, někdo navrhl. Každý design začíná problémem, který se snaží vyřešit designér nebo tým designérů. Autoři v této knize ukazují, jak nám designérské myšlení může pomoct vytvořit smysluplný a naplňující život, nehledě na to, kdo nebo kde jsme, čím jsme se živili nebo živíme nebo jestli jsme mladí nebo staří. Designérské myšlení odpovědné za úžasné technologie, produkty a prostory můžeme využít k designování a budování kariéry a naplňujícího a radostného života, jenž je kreativní a produktivní a stále skýtá nová překvapení. Tato kniha nevyřeší vaše problémy. To musíte udělat sami. Bude k tomu zapotřebí mnoho dřiny. Věříme však, že tato kniha vás inspiruje k většímu úsilí při práci na lepším životě.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

Designing Your Life: How to Build a Well-Lived, Joyful Life , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Designérem vlastního života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Beabooks
22.02.2022 5 z 5

Po dočtení knihy budete mít v ruce techniky, jak kreativně zjistit, co vás nejvíc baví, v čem jste dobří (Zápisník dobrých chvil), jaké profesní kariéry by pro vás byly zajímavé (Plán odysey), i jak se poučit ze svých selhání a omylů (Přerámování selhání). Zjistíte, proč je nesmysl hledat práci na internetu a zejména odpovídat na pracovní inzeráty. No a jak to dělat lépe.
Zcela právem je tato kniha světovým bestsellerem, techniky a návody v ní totiž opravdu fungují.

lentilka_007
26.01.2021 2 z 5

Kniha podává několik zajímavých tipů a myšlenek. Ve své druhé časti ale už dost prořídla a odpočítávala jsem stránky do konce. Americký styl a způsob psaní mě místy hodně lezl na nervy.


knihyKeMne
14.01.2021 5 z 5

Kniha vytvořená na základě ověřených rad, tedy by asi měla fungovat. Četla jsem jen ze zvědavosti v době, kdy nemám potřebu na svém životě něco měnit, takže nemůžu posoudit její užitečnost z praktického hlediska. Ale četlo se velmi dobře, cvičení vypadala velmi zajímavě a hlavně kniha dodala naději - i kdybych někdy přišla na rozcestí, vždycky lze najít skvělou cestu, jak dál. Skoro se i na tu dobu těším. Knížku si schovám a věřím, že jednou využiju.

Viděla bych tu nicméně dva zádrhely. První: rady jsou otestovány pro vysokoškoláky; nejsem si jistá obecností pro všechny třídy. Druhý: kniha vychází z americké mentality; v českém prostředí asi bude potřebovat trochu přizpůsobit. Ale stále je to kniha plná optimismu a to si na ní cením.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Designérem vlastního života v seznamech

v Právě čtených27x
v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst124x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

motivační knihy

Autoři knihy

William Burnett
americká, 1957
Dave Evans
americká, 1953