Chlapec, krtek, liška a kůň přehled

Chlapec, krtek, liška a kůň https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463504/bmid_chlapec-krtek-liska-a-kun-SoY-463504.jpg 5 858 858

Tento univerzální, laskavý příběh je určen pro všechny bez rozdílu věku. Vypráví o přátelství mezi zvídavým chlapcem, lačným krtkem plným chuti do života, liškou, kterou strázně naučily ostražitosti, a moudrým, něžným koněm. Všichni čtyři objevují širý svět. Navzájem si kladou otázky. Cestou procházejí bouřemi. Učí se milovat. Óda na nevinnost a laskavost vyprávějící o životních ponaučeních, která si již získala srdce více než milionu čtenářů.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Boy, The Mole, The Fox And The Horse , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec, krtek, liška a kůň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (224)

Cara.17
14.05.2024 5 z 5

Pokud moc neholdujete sáhodlouhým knihám z osobního rozvoje, ale zároveň si rádi přečtete něco, co vás duševně obohatí a postrčí k vašemu lepšímu já, pak jste tu zcela správně.
Charlie Mackesy vás prostřednictvím této jednohubky s nevšedními ilustracemi seznámí se čtveřicí přátel. Jací přátelé to jsou, napovídá sám název. Krom toho, že každý z nich patří k jinému živočišnému druhu, jsou jedineční i svými charakterovými vlastnostmi. A díky jejich rozhovorům máme možnost získat různé pohledy a odpovědi na otázky, které si občas sami klademe...
Ač se mi tato kniha velmi líbila, přece jen jsem nebyla nadšená tolik jako z podobně zpracovaného dílka Panda a dráček. Nevím, jestli je to proto, že už mám "něco načteno" a jakožto starší jsem i "moudřejší", ale zkrátka věci, které tu byly řečeny, mi jsou už dlouho známé a tudíž pro mě nebyly ničím převratným či objevným. Mimo to mě příliš neoslovily ty "náčrtkové" ilustrace, takže pokud bych jednou uvažovala o koupi tohoto díla, dám přednost druhému kreslenému vydání.
Tyto dvě mušky však nejsou ničím závažným, abych kvůli nim snižovala hodnocení. Krom toho se říká: "Opakování je matkou moudrosti," takže je určitě dobré si připomenout a osvěžit to, co už víme.

Ada0004
29.04.2024 4 z 5

Překrásná kniha - nádherné originální zpracování! Nádherná vazba, úžasný papír, krásné písmo a dokonalé nedokonalé ilustrace. Milý příběh nepříběh. Je to vzácné putování Vaší duše s věrnými přáteli, kteří vás tiše doprovází a ke kterým se můžete přitulit, kteří Vás obejmou a nasytí čistou láskou. Krásné a vzácné!


Ajinka79
19.04.2024 5 z 5

Kniha mě nadchla! Takový zjednodušený Malý princ. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Nejprodávanější knihy minulého týdne (28.02. - 06.03.)

10.03.2022


Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021


Knižní novinky (22. týden)

25.05.2020


Citáty z knihy (34)

Najväčšia strata času je porovnávať sa s druhými.


Keď si slobodný, sám sa môžeš rozhodnúť, čo urobíš.


”Máš ešte nejakú radu?“ opýtal sa chlapec. ”Neurčuj svoju hodnotu podľa toho, ako sa k tebe správajú druhí,“ odvetil kôň.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Chlapec, krtek, liška a kůň v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených1 142x
ve Čtenářské výzvě366x
v Doporučených122x
v Knihotéce272x
v Chystám se číst383x
v Chci si koupit195x
v dalších seznamech10x