Gorme

Gorme https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536414/bmid_gorme-661c1764866b1.jpg 5 2 2

Adrian přijíždí na prázdniny před nástupem na vysokou za svým starším bratrem do Eletu. Simon pracuje jako ředitel v psychiatrické léčebně na Eletském ostrově, kde mu zařídil brigádu jako údržbář. Adrian se hned po příjezdu seznamuje s místními lidmi a nešťastnou legendou. Nejednou slyší o chlapci, který po smrti své sestry zanechal zneklidňující deník a zbláznil se. Jenže Adrian v pohádky nevěří a chce si deník sám přečíst. Nejdřív ho ovšem musí najít. Belanis je z nejnebezpečnějšího klanu Melanitů. Podle otcových slov není nic víc, než ostudou jejich rodiny, přestože si ho bohové zvolili svým gormem. Jeho život nikdy nebyl sladký, ale definitivně se mu zhroutil, když nalezl pohozené tělo svého dvojčete v lese napospas osudu. Belanis je odhodlaný najít vraha jeho sestry, i když to znamená zaprodat své tělo i duši Murdovi, bohu smrti. Nabízí se ovšem otázka, proč jako posel sedmero bohů nedokázal svou sestru ochránit před jejím tragickým osudem.... celý text

Přidat komentář

jackdaw
13.05.2024 5 z 5

Normálně to nedělám. Knihy si vybírám na základě anotací, recenzí a komentářů čtenářů, nebo alespoň úryvku z knihy. V tomto případě jsem autorku neznala a kniha mě dostala tou luxusní obálkou spolu s anotací. A musím přiznat, že i když se v příběhu najde pár (nepodstatných) nesrovnalostí a překlepů nebo chyb, ten příběh jsem doslova zhltla. Mladý gorme (duchovní vůdce nebo dá se říct šaman) Belanis slíbí své tělo a duši bohu Murdovi, aby mohl pomstít smrt své sestry Luny. Jenže bůh Murdo není žádná spravedlivá kmotřička Smrt a chce z Belanise udělat svůj nástroj na zabíjení, což se jinak mírumilovnému gormemu hnusí a i proto má čím dál větší problém ochránit své přátele. I druhá menší dějová linie ze současnosti s Adrianem a Williamem byla zajímavá. Kapitoly jsou rozdělené do menších odstavců, takže se velmi dobře čte a já jsem ráda, že jsem na knihu tady na Databázi narazila.
Čtyři hvězdy a jedna navrch za tu luxusní obálku.

ElikaBendova
02.05.2024 5 z 5

Takový příběh je pro mě novinkou. Autorka si vymyslela úplně nové božstvo, rituály, království a klany. Všechno je propojené se vším. Rozhodně doporučuji nepřeskakovat, nebo vám utečou spojitosti. Postupně jak příběh čtete, tak vám děj zapadá do sebe. Pokaždé nás někam navádí, ale jak příběh postupuje, tak se nepředvídatelně stáčí jinam, kam bychom ani nečekali. Nejsou tam žádné zdlouhavé popisy, nudné scény a v každé kapitole se něco děje. Nedokážu se rozhodnout, kterou část miluju víc. Jestli realitu Adriana s Williamem nebo ten fiktivní román s Tamiasem a Belanisem. Moc se mi líbí, jak každá postava bojuje se svými vnitřními démony. Možná by někdo řekl, že je to obyčejná kniha, ale ti pečlivější vyčtou, že má své poselství. V Gormovi najdete všechno. Násilí, intimnosti, lásku, zoufalství, boje a touhu. Rozhodně doporučuji 15+ a je to i pro muže. Autorku jsem zkontaktovala na webu a kniha v pořádku za dva dny dorazila.


Autorovy knížky

Ella Nightshade
česká, 1996
2024  100%Gorme