Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole diskuze

Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532452/bmid_moravkova-zpoved-verim-v-boha-a-sve-6607e88dbaed3.jpg 5 15 15

Příběh známého odbojáře Václava Morávka, úhlavního nepřítele pražského Gestapa a jednoho z vůbec nehledanějších mužů Němci obsazené Evropy, je zde zachycený ve strhujícím vyprávění. Celá slavná story zde nekončí, jak by někdo čekal, smrtí hlavního hrdiny, ale pokračuje až do konce padesátých let. I když jde o značně čtivé a napínavé románové ztvárnění, děj je striktně okován exaktními historickými prameny a rozsáhlým poznámkovým aparátem. Nemálo z informací, poznatků a nálezů zde zaznívá vůbec poprvé. Na knize spolupracoval historik a spisovatel Jaroslav Čvančara a také největší současný odborník na Morávka Jiří Košař. Tuto opravdu neobyčejnou knihu dotváří rozsáhlá fotogalerie obsahující četná exkluzivní, dosud neuveřejněná fota.... celý text

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Roman.36
20.05.2024 5 z 5

O druhý československý odboj a zejména téma Tří králů, se zajímám už dlouhá léta. Na toto téma jsem přečetl už mnoho odborných publikací, viděl spousty dokumentů, ale kniha Morávkova zpověď, je úplně něco jiného, všechny ty události a fakta, jsou navíc podtržená poutavým románovým vyprávěním. Knihu jsem přečetl během tří večerů, jak se říká doslova jedním dechem, prostě těžko se od ní odchází. Knihu Morávkova zpověď – Věřím v Boha a ve své pistole, vřele doporučuji všem čtenářům, jak k těm, kteří příběhy Tří králů znají, tak i těm, kteří jsou tímto tématem zcela nepolíbení, ale třeba jen májí rádi napínavé příběhy. Příběhy těchto hrdinů by měl znát dle mého každý o to víc, že se nejedná o hrdiny vymyšlené. Na hrdiny se totiž nesmí zapomínat a měli by být naším vzorem!
Roman Liška

Lukas.vomela
17.05.2024

Je nutno konstatovat, že autor velmi kvalitně uchopil způsob “provedení osudy tří důstojníků československé armády, kteří Gestapu za války dokázali přidat nejednu vrásku. Autor Vás vtáhne do děje, jako by jste byli přítomni dění. Současně nutno podotknout, že v knize je mnoho odkazů na faktické prameny, čímž více získává obsah na své hodnotě. Dokazuje také, že v naší krásné zemi bylo dost bojovníků, kteří se odmítli podvolit německé nadvládě a bojovali i za to v čem žijeme dnes. Mnoho uvedených pramenů je i pro zkušené zájemce o odbojovou skupinu Tři králové, nových a dává další představu o rozměru kam až dokázal dosáhnout česky odboj. Knihu mohu jen doporučit a doufat, že se příběhu chytne i nějaký režisér.

Knihu mohu pouze doporučit.


Naďa2411
14.05.2024

Němečtí vojáci. Prvorepublikové plakáty, zatykače, stará auta i známí herci. Tak vypadal v pondělí 13.5.2024 vpodvečer křest nové knihy Pavla Černého Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole. Hodně štěstí u čtenářů jí přišli popřát mimo jiné Ondřej Vetchý a Vladimír Javorský.