Zkouška rájem

recenze

Zkouška rájem (2024) 4 z 5 / ElisR1
Zkouška rájem

Na tuhle knihu jsem viděla spíše horší hodnocení, proto jsem od příběhu neměla žádná velká očekávání a nakonec jsem byla mile překvapená.
Ačkoliv nejde o nervy drásající thriller, nějaké ty stopy po napínavé atmosféře se tu najdou a rozhodně mě zajímalo, jak to celé ve výsledku bude.
Ale začněme hezky od začátku.
Na čtenáře čeká velmi čtivý příběh rozdělený do jednotlivých částí, které symbolizují dny a které se následně dělí ještě do poměrně krátkých kapitol, díky nimž čtení utíká rychlostí blesku.
Kromě střídajících se pohledů vyprávění obou manželů, se můžete těšit i na takzvané mezihry, kdy sledujeme příběh očima tajemné osoby, jejíž význam zjistíme až posléze.
Onu napínavou atmosféru tak tvoří převážně autorovy náznaky, že vše nebude tak, jak se na první pohled mohlo zdát a také minulost jedné z hlavních postav. Díky tomu se dočkáme i několika nečekaných zvratů.
Za originální považuji i zakomponování náboženské tématiky, které jsem se dost obávala, ale nakonec musím říct, že vše bylo do příběhu uvedeno nenásilnou formou a příjemně dokreslovalo atmosféru knihy.
Co se hlavních postav týče, tak za mě by cenu sympatie rozhodně nezískal ani jeden. Craig byl prototyp sebestředného muže a nad jeho uvažováním mi mnohdy zůstával rozum stát.
Daisyino chování v některých situacích nebylo o moc lepší, ale i když zpočátku působila jako dost naivní postava, ve výsledku se ukázala být silnou ženou.
Bod ubírám za závěr, který mi přišel dost nereálný, což kazilo dojem ze čtení.

Zkouška rájem je velmi čtivou knihou s originálním pojetím. Tep se vám z toho sice nezrychlí, ale pár nečekaných zvratů se zde najde. Pokud tedy máte chuť na nějaký lehčí psychothriller, tak můžete sáhnout zrovna po této knize.

Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


Zkouška rájem Zkouška rájem Adam Sternbergh

Daisy přesně ví, co od života chce a co právě teď potřebuje ve vztahu. Uvědomuje si ale také, že pokud něco neudělá, její manželství skončí v troskách. A tak zosnuje plán: v den dvouletého výročí svatby pozve svého muže na oslavu ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář