Zprávu nelze doručit přehled

Zprávu nelze doručit
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514778/bmid_zpravu-nelze-dorucit-lHI-514778.jpg 4 28 28

Jaké je přijít o nejbližší kamarádku? A jaké je zjistit, že jste ji možná vůbec neznali? Dante Medema přináší komplexní obraz ztráty, tajemství a zármutku. Podmanivé čtení plné emocí nejen pro mladé čtenáře. Bailey a Vanessa spolu sdílejí všechno: smích, tajnosti i pytlíky šumáku pro zlepšení špatné nálady. Jenže tohle se změní v tu noc, kdy se Vanessa zřítí i s autem z útesu daleko od svého domu. Bailey, která si myslela, že svou kamarádku zná líp než kdokoli jiný, zůstane milion nezodpovězených otázek, ovšem člověk, který by jí na ně mohl odpovědět, je mrtvý. A jediný, kdo doopravdy chápe její zármutek, je Vanessin expřítel Mason. Bailey se po Vanesse šíleně stýská, proto pomocí esemesek a e-mailů, které si spolu dlouhé roky vyměňovaly, vytvoří jejího chatbota. Čím víc informací do chatbota nahrává, tím víc jí připadá, jako by doopravdy komunikovala se svojí nejlepší kamarádkou. Tedy až do chvíle, než chatbot začne naznačovat, že jí Vanessa neříkala úplně všechno – a že tohle velké tajemství možná přispělo k její smrti.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Message Not Found , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zprávu nelze doručit. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Petra1323
27.02.2024 3 z 5

Znáte to, někdo náhle zemře, nechcete tomu věřit, pak mu voláte a z telefonu se ozve: „Volaný účastník se nehlásí, zkuste opakovat volání později.“ Jste smutní, máte tisíc otázek a ani jednu odpověď. Tak se asi cítila hlavní hrdinka.

Začátek a průběh napínavý, dynamický a logický. Rozuzlení překotné na jeden odstavec, bez velkého překvapení a pak zbytečně rozplizlé na dalších dvacet stran, navíc nedalo žádnou odpověď na otázku, zda nehoda byla náhoda nebo úmysl.
Líbila se mi obálka knihy (kdo by si nechtěl číst u velkého okna s výhledem na hory). Černobílá grafika knihy se stále se opakujícím obrázkem z titulní stránky navodila atmosféru zimní mrazivé Aljašky, kde se zdánlivě vůbec nic neděje, ponuré až tísnivé nálady hlavních hrdinů. Kniha členěná jako deník s postupným tříděním pocitů a emocí od strachu, přes smutek a překvapení, k hněvu a odporu, jen ta radost se nedostavila. Vložené přepisy SMS konverzace jsou psány jiným fontem, urychlují a oživují děj a hlavně – autorka si pohrála s množstvím „chyb“, jenž dávají pocit autentického smskování mezi kámoši.

„Ležely jsme na posteli, dokud z nás šampáňo nevyprchalo. Totiž doufám, že vyprchalo. Nemohla bych žít s představou, že nebyla úplně střízlivá, když nasedala do auta. Dívaly jsme se ven obrovským oknem v mém pokoji, které sahá od podlahy ke stropu. Sněhové vločky padaly tak hustě, až to vypadalo, jako by se z nebe sypala stříbrná pozlátka. A bylo to tak nádherné, tak fantastické a úžasné, že se Vanessa nepohnula, ani když ji třikrát zabzučel mobil.“

maruschka
16.02.2024 5 z 5

Ne úplně originální zápletka (jak dobře vlastně známe své nejbližší), ale okořeněná velmi současnými otázkami, jakým způsobem nám naše problémy můžou "vylepšit" technologie. A především je to velmi dobře napsané. Škoda, že ji Jota víc nepropaguje.


Zuzka_Zuu
16.01.2024 5 z 5

Opravdu kniha plná emocí, pokud jste o někoho přišli budete na něj při čtení této knihy opravdu hodně myslet. Kniha ne plná zvratů, rozporuplných pocitů jako jsou láska a nenávist a nakonec smíření a odpuštění. Cítila jsem s Bailey od začátku až do konce, rozhodně skvělé čtení i když se mi často řádky rozplývaly před očima, krásně procítěně napsané.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zprávu nelze doručit v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených1x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Dante Medema
americká
2023  89%Zprávu nelze doručit