Žijte ve své zahradě přehled

Žijte ve své zahradě
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356546/bmid_zijte-ve-sve-zahrade-R48-356546.jpg 5 43 43

Hledáte inspiraci pro svou novou zahradu, nebo chcete něco udělat s tou stávající? Anebo se chcete prostě jen zasnít a nechat se unášet krásou zahradních scenerií? Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít a kde budete trávit příjemné chvíle se svými blízkými. Na pečlivě vybraných snímcích špičkových fotografů se podařilo zachytit nejen ten nejkvalitnější design, ale i podmanivou atmosféru, jemnou krásu a genia loci mnoha kouzelných zahradních zákoutí. Kniha vás provede od prvotních úvah a plánování přes ukázky realizovaných zahrad až k praktickým radám a tipům. Průvodcem na cestě k vysněné zahradě, která vašemu životu dodá nový rozměr, je Ferdinand Leffler, úspěšný a známý zahradní architekt, autor mnoha oceněných projektů a realizací v České republice i v zahraničí, tvář televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a majitel ateliéru Flera.... celý text

Literatura naučná Hobby Zahrada
Vydáno: , Host
Originální název:

Žijte ve své zahradě


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žijte ve své zahradě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

lulucinax
29.04.2024 5 z 5

Na autora knihy jsem narazila na youtube při hledání inspirace pro svou zahradu, na které kromě trávy a pampelišek nebylo nic, pak přijel bagr, který nám to celý přeoral a už nezbylo ani to.
Jeho styl zahrad mě nadchl na první pohled, tudíž knížce jsem neodolala. A díky němu jsem začala o zahradě smýšlet trochu jinak. Obsahuje spoustu podnětů a rad jak si navrhnout zahradu a udělat si z něho další "pokojíčky" sloužící ať už k odpočinku nebo aktivitě. Radí, co je dobré si promyslet a uvědomit si, jak svou zahradu využívat a jak se v ní chceme cítit.
Hodně mi pomohl seznam rostlinek, které se na jeho zahradách vyskytují nejčastěji. Většinu z nich plánuji i ve své zahradě. Autor pořádá i kurzy, které jdou více do hloubky.
Už jsem začala s realizací a mám z ní vážně velkou radost. Práce je ještě dost, ale neskutečně mě to baví.

petule3389
05.09.2023 5 z 5

Kniha je perfektní!


LittleK
29.07.2023 4 z 5

Doufala jsem, že se dozvím více konkrétních tipů. Bezvadně navedl na vytvoření "mapky" zahrady v měřítku, ale tam skončil. Kniha je dost obecná a na mou potřebu nejde dost do hloubky a nevěnuje se přílišnému detailu, ale chápu, že tenhle materiál si nechává pro své kurzy. Každopádně je ale dobrým základem, pokud nemáte tušení, jak to celé uchopit a kde vlastně začít. To splnil na jedničku. Naučí vás, jak o vysněné zahradě přemýšlet, čeho si všímat, ale hlavně řídit se pocitem a nebát se do toho jít, protože zahrada je živý prvek vašeho bydlení a vyvíjí se s vámi. Jo a ty fotky, fakt boží. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Listopadové knižní novinky (12. - 18.11.)

12.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žijte ve své zahradě v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených4x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Ferdinand Leffler
česká, 1978
2017  92%Žijte ve své zahradě
2019  90%Zelené pokoje
2016  95%Kukadýlko
2023  94%Zahrada je pro radost