Zachraň mě přehled

Zachraň mě
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468504/bmid_zachran-me-xeV-468504.png 4 949 949

Zachraň mě série

1. díl >

Maxton Hall série

1. díl

Kniha Zachraň mě je o tom, co se všechno může stát, když studentka prestižní školy Maxton Hall v Anglii uvidí, co nemá… Taky o tom, jak se nesmělá, puntičkářská a cílevědomá stipendistka Ruby, která se dosud zajímala jen o studium a práci v Organizačním výboru pro školu, dostane do situací, které ji donutí vidět svět pravdivěji a barevněji. Rodina Ruby je docela obyčejná, ale harmonická, zatímco James je dědicem starobylého oděvního impéria a příkladem zkaženého, nevychovaného mladíka, který se snaží „užít si poslední rok na střední“. Kniha je o jejich vzájemné přitažlivosti a štěstí, které spolu nacházejí, ale o které musejí bojovat, a stále znovu jim uniká. Je o tom, jaké to je, projít se poprvé kampusem oxfordské univerzity, na které Ruby od dětství touží studovat, a přáních, která se možná splní. Jaké je, když se potkají na přijímacích zkouškách na Oxford daleko od domova… Kniha vás zve do světa dramatické první lásky, romantiky studentských let a napínavých okolností, které svět Ruby a Jamese obklopují.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Save Me , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zachraň mě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (193)

Knihomol_ka
29.05.2024 5 z 5

Tuhle knižní sérii jsem už zaznamenala dávno předtím než vyšel seriál.
Anotaci jsem nikdy nečetla a obálky mě prostě narovinu nezaujaly.

Po dokoukání seriálu jsem chtěla vědět jak to bude s příběhem dál a jestli se drží knižní verze, tak jsem se rozhodla do knihy pustit.
Dlouho jsem neměla takovou čtecí slinu jako u této série a první díl jsem dala za jeden den jak to bylo čtivý.

Ruby je taková šedá myška, která se snaží na své škole nijak a ničím nevyčnívat. Chce se jen čistě soustředit na studium, aby se dostala na Oxford. Svět se jí ale změní v okamžiku, kdy načape svého učitele, který jí měl napsat právě doporučení na její vysněnou školu. Nečekaně ho načape se svou spolužačkou a jeho studentkou - Lydií B.
Jelikož Lýdie pochází z velmi bohaté rodiny a nemůže se dopustit dalšího skandálu, vyhledá pomoc u svého bratra, který se rozhodne o to postarat.

James B. je namyšlený a egoistický spratek, který si myslí, že mu vše projde. Proto navštíví Ruby a nabídne jí za její mlčení nespočet peněz, která však ona odmítne.
James jí nebude věřit, že jejich tajemství udrží v tajnosti a začne jí ze života dělat peklo. To mu však sama Ruby neusnadní..

Ředitel školy, udělá opatření, kdy James zničí Ruby ples a zakáže mu lakros. Musí začít společně vycházet a připravit další akce. Pomalu si navzájem začnou uvědomovat jaké sympatie k sobě nakonec mají a vše se tím pádem mění.

Krásná dojemná kniha. Seriál taky vřele doporučuji.

Karolin77
29.05.2024 4 z 5

Jako první jsem viděla seriál, který mi připomněl, že mám doma i knihu. Hned jak jsem ho dokoukala,pustila jsem se do knihy. A musím říct, že seriál se mi líbil o něco více... některé scény mi přišly lepší například scéna s bazénem...
Kniha je napsána velice čtivě, takže mi stránky pod rukama utikaly. Nejsou tu zbytečné popisy a ani zbytečné stránky na víc.
Postavy mi sedly a vztah R+J je napsaný skvěle. Chemie mezi nimi fungovala. Lydie má také skvělou dějovou linku na kterou se těším.
Do dalších dílů se určitě pustím.
4*/5*


knihomolka27
25.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Velmi milá záležitost, která je daleko chytřejší než většina podobných knih v tomto žánru. Vztahy mezi postavami jsou velmi přirozené a ohromně roztomilé. Postavy spolu mluví, dokáží se věci vyříkat a neřešit jednu věc přes tři knihy. I přesto, že tento žánr už moc nevyhledávám, tak jsem si příběh užila.


Srovnání knihy se seriálem

V tomto případě spíš více doporučuji seriál. Série je celkem rozvleklá, překlad mnohdy celkem hapruje, a je napsaná velmi roztomilým stylem, který se občas utápí v obyčejných scénách trvajících zbytečně dlouho...což vám po čase může začít vadit. V tomhle seriál i díky hereckým představitelům a jejich skvělé chemii funguje lépe a více svěže. Celkově seriál hodnotím velmi kladně, vlastně nemám moc co vytknout, což se my dlouho nestává.

všechny komentáře

Související novinky (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


Knižní novinky (23. týden)

06.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zachraň mě v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených1 370x
ve Čtenářské výzvě132x
v Doporučených60x
v Knihotéce604x
v Chystám se číst511x
v Chci si koupit133x
v dalších seznamech18x