Útěk z tábora smrti přehled

Útěk z tábora smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37248/bmid_utek-z-tabora-smrti-65151f7b0abe1.jpg 5 99 99

Kniha pojednává o českém židovském vězni Vítězslavu Ledererovi, kterému se jako prvnímu podařilo uprchnout z koncentračního tábora v Osvětimi a podat svědectví o jeho hrůzách...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk z tábora smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Ristridin
11.09.2022 5 z 5

Strhující, šílené. Pro mě jako pro někoho, kdo zažil jen časy míru, je stále nepředstavitelné, že něčeho takového mohli být schopni Němci, kteří jsou nám poměrně i povahově blízko. Schopnost a odvaha Lederera vydá za špionážní thriller. Je třeba si neustále připomínat, co bylo a co by stále mohlo klidně nastat i dnes.

Canniosh
21.11.2021 4 z 5

Velmi čtivě sepsaný příběh o příběhu úprku Lederera z Birkenau, takže po právu je tato kniha hodnocena velmi vysoko. Dokonce nedávno vyšlo její nové vydání, což také svědčí o její atraktivitě. Bohužel pro tuto knížku pak hovoří ta skutečnost, že mi v mnohém připomínala Jeden den Ivana Denisoviče od Solženicyna; a Solženicynova knížka je o řád lepší, proto nemohu dát plné hodnocení, byť i já, podobně jako spousta dalších čtenářů, jsem ji přečetl na jedno posezení. Potěšila mě pak závěrečná kapitola, kde autor sumarizuje další život, smrt či osudy všech účastníků knihy, a skvěle tak uzavírá tento příběh.


DědaMráz
08.02.2021 4 z 5

Problém téhle knihy je, že i podle doslovu autora se tváří jako reportážní věc, ale přitom obsahuje mnoho děr a nepřesností - mírně řečeno. Ale označit to jako novelu založenou na skutečných událostech se prostě nedá. Takže pokud vás zajímá příběh Pesteka a Lederera, potažmo dalších z rodinného tábora, tak musíte číst kriticky a hledat historické práce na dané téma.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útěk z tábora smrti v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených147x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených16x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst150x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech2x