Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace přehled

Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328893/bmid_strucna-historie-neresti-jak-zlozvy-gJo-328893.jpg 3 26 26

Historie nikdy nebyla tak zábavná a opojná. Zbraně, ocel a bakterie udělali z nás, pradávných lovců a sběračů, moderního člověka, ale na chlastu, sexu, „dobrym matroši“ a sprosťárnách stojí naše civilizace. Robert Evans svým neopakovatelným způsobem odhaluje a popisuje události, o kterých se v učebnicích dějepisu nedočtete. Například příběh prostitutky, ze které se stala císařovna a vymohla ženám jedno z nejdůležitějších práv vůbec – právo pít pivo, což napomohlo ke zhroucení první říše v Jižní Americe. Dále se naučíte: kouřit dýmku nosem jako původní obyvatelé Severní Ameriky, zahulit jako řečtí filosofové, opít se jako Suméřané nebo se odvázat jako naši předci z doby kamenné. Zahřešíte se starými vyznavači Islámu, přečtete si první bulvární plátek z dob starověkého Řecka a seznámíte se s podivuhodnou historií sexuálního byznysu.... celý text

Literatura světová Humor Hobby
Vydáno: , Omega
Originální název:

A Brief History of Vice: How Bad Behavior Built Civilization , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

petrarka72
20.10.2023 2 z 5

Tabák, alkohol, drogy, sex a všechno ostatní, na čem si buď můžete vypěstovat závislost, nebo se tím můžete inspirovat k obrovským/ šíleným/ nádherným/ nepatrným/ žádným patrným činům. Autor je magor, který vyzkoušel všechno, co se mu zazdálo hodno vyzkoušení a ve jménu zábavnosti (spíš pro sebe než čtenáře) sesbíral nejen informace různé důvěryhodnosti a výpovědní hodnoty, ale nabídl i pár originálních receptů (použitelné jsou snad jen energetické kuličky z kávy). Dobrá, prokousala jsem se až ke konci. A zklamání, co si budem. Nezbytnost disciplíny ve vztahu ke svým závislostem jsem si ujasnila už někdy kolem maturity... A experimentuhodné se mi zdají jiné obory.

Kaik
31.05.2023 2 z 5

Nečekaně zapůjčená kniha, která se mi hodí do výzvy... a úplně nevím, jak ji ohodnotit. Nejsem zjevně cílovka a kromě pobavení jsem z ní moc využitelných informací nezískal. Navíc je psána takovým tím americko-populárním stylem, kdy autor vyzobal historické zmínky, které se mu hodily do tématu a proložil je hláškami typu "někteří vědci se domnívají...", což nemám rád.
Výborné však byly uvedené recepty a rozhodně oceňuji, že většinu z nich na sobě (a pár dobrovolnících) sám autor vyzkoušel, aby podal objektivní hodnocení. Tenhle nápad považuji na díle nejlepší. A celkově to bylo docela zábavné.


IHT
16.10.2022 5 z 5

Smekam pred Robertem. Jeho kniha mi pripomnela Shaldrakeuv Propleteny zivot. Robert je taky pako a podobne totalne zapaleny fanda "vseho, cim se da sjet". Jeho kniha je vtipna, sebeironicka, poucna. Ocenuji praci s literarnimi zdroji, byt neni nijak prehnane vycerpavajici. Ruku na srdce, kazda kapitola by dokazala tematicky naplnit i nekolik knih :⁠-⁠)
Smekam pred Robertovou vydrzi a sebezaprenim - pro me by tolik zvraceni a nevolnosti bylo vyznamnym duvodem k prehodnoceni tematu planovane knihy :⁠-⁠D

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Robert Evans
americká
2017  67%Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace