Strom čarodějnic přehled

Strom čarodějnic
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529821/bmid_strom-carodejnic-659d961edc31b.png 4 28 28

Přítomnost Když se Seleně rozpadne vztah a spolu s ním i sny o budoucnosti, zatouží malířka z Manchesteru po dovolené. Chata Trnka jako by vypadla z pohlednice a zdá se být tím pravým místem, kde Selena zapomene na všechny své problémy. A tak se s přicházejícím jarem nastěhuje do svého nového domova. Ale už zanedlouho k ní začne promlouvat minulost. Chata Trnka ukrývá tajemství, která nehodlají zůstat ukrytá. 1682 Grace Cotterová netouží po ničem jiném než po muži a rodině. Je sice spokojená se svou prací na statku, ráda pečuje o otce a od báby Bett se nechává zasvěcovat do léčivých praktik, i tak ale stále touží po lásce. Jenže doba snílkům nepřeje a pomluvy i klepy dokážou přivodit smrt. Jediná chybička může Gracein osud navždy zpečetit Dvě ženy od sebe dělí tři sta let a přes to je k sobě svede dům plný krve a kouzel. Graceina duše touží po odpočinku a jen Selena jí v tom může pomoci.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

The Witch's Tree


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strom čarodějnic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

katst
08.06.2024 4 z 5

I přes trošku pomalejší úvod mě kniha zcela pohltila, velmi dobře se čte.
Oba příběhy byly přehledné, skvěle se doplňovaly a k tomu autorka i moc hezky popisuje krásy anglického venkova.
Pro mě by kniha mohla být i obsáhlejší, uvítala bych více detailů a podrobností, hlavně ze života Grace, protože téma mi přišlo dost zajímavé… A Selenin příběh mohl být možná trošku záživnější.

MoniMonika
05.06.2024 5 z 5

Strom čarodějnic od Eleny Collinsové od Eleny Collinsové je knihou, která mě zasáhla svou hloubkou a emotivností. Příběh Seleny, zoufalé malířky z Manchesteru, která po bolestivém rozchodu hledá útočiště v chatě Trnka, mě okamžitě pohltil. Na první pohled idylické místo v malebném Somerset však brzy odhaluje svá temná tajemství. Selena, která prchá před svým vlastním žalem, se ocitá uprostřed záhadných jevů a hlasů minulosti, které ji volají zpět do temné historie domu.

Elena Collinsová mě uchvátila svou schopností propojit dvě časové linie. V roce 1682 žila v této chatě Grace Cotterová, mladá žena s touhou po lásce a rodině. Její příběh je dojemným a tragickým obrazem života v 17. století, kdy byly ženy často nespravedlivě obviňovány a pronásledovány. Grace, která se učila léčivým praktikám od své babičky, čelí nebezpečí kvůli pomluvám a předsudkům, které nakonec vedou k jejímu tragickému osudu.

Když jsem četla o tom, jak se osudy Seleny a Grace proplétají, nemohla jsem se ubránit slzám. Selena se stává klíčem k odhalení tajemství chaty Trnka a pomoci Graceině duši najít klid. Atmosféra knihy je prosycená nadpřirozenými jevy a doteky magie, což mě vtahovalo stále hlouběji do děje. Autorka kombinuje historickou fikci s prvky nadpřirozena, a její detailní popisy přírody a prostředí dodávají knize živost a autentičnost.

Postavy jsou vykresleny s takovou hloubkou a lidskostí, že jsem s nimi snadno soucítila. Grace je zobrazena jako silná a odhodlaná žena, která se nevzdává ani tváří v tvář nebezpečí, zatímco Selena představuje moderní ženu hledající útěchu a smysl po traumatickém zážitku. Jejich příběhy, i přes staletí, která je dělí, jsou propojeny a vzájemně se doplňují.

Čarodějnický strom je nejen příběhem o lásce a ztrátě, ale také o hledání spravedlnosti a uzdravení. Elena Collinsová nás zve na cestu časem a ukazuje, jak mohou být osudy dvou žen propojeny přes staletí. Tento nádherný a napínavý příběh mě zanechal s pocitem naděje a vírou v to, že láska a odvaha mohou zvítězit i přes všechny překážky. Kniha zůstane v mé paměti jako silný a nezapomenutelný zážitek.


Werule88
04.06.2024 3 z 5

Hrozně pomalej začátek knihy, historické kapitoly byli super, ale co se týče Seleny nic moc až posledních 150 stránek jsem si užila.....

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)

28.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strom čarodějnic v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Elena Collins (p)
britská
2018  74%Ještě to nebalím, vzkazuje babička
2021  68%Babičky na tahu
2022  72%Babičky na cestě za sluncem
2024  87%Strom čarodějnic