Zvon přehled

Zvon
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458916/bmid_zvon-Zxb-458916.jpeg 4 1298 1298

Smrtka / Žatva smrti série

< 3. díl >

Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mohou dát Tón, Zvon a Hrom.

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Toll, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvon. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (311)

Ivka14
předevčírem 3 z 5

Myslím, že mezi přečtením prvních dvou (které jsem se mi opravdu líbily) a přečtením tohoto uplynulo trochu příliš dlouho, protože mi trvalo trochu déle, než jsem se do tohoto dostala.

Myslím, že v tomto příběhu o celkovém světě vidíme mnohem víc, a přestože se rozsah zdá větší, mám pocit, že s postavami nemáte tolik osobního spojení jako v předchozích. Myslím, že mi více chybělo vidět Rowana a Citru, protože se to zaměřuje na několik dalších postav.

Kate3003
06.09.2024 3 z 5

Při tom, jak skončil druhý díl ze série o Smrtkách jsem byla velmi zvědavá, jak na to Neal Shusterman naváže. No a teď jsem trochu rozpolcená mezi zklamáním a nadšením. Na začátku knihy jsem totiž měla velký problém s rozdělením do mnoha linek, které na sebe zdánlivě moc nenavazovali, protože se neodehrávali ve stejném čase. I když jsem byla na jednu stranu ráda, že se objevila většina pro mě již známých postav tak to časté přeskakování v časech a místech pro mě bylo dost rušivý element.

U některých věcí mi navíc přišlo, že jsou zbytečně natahované a pro jednotlivé linky vlastně celkem nepodstatné. Až ve chvíli, kdy se děj ustálil a jednotlivé linky se začali propojovat a srovnal se čas jednotlivých událostí jsem z knihy začala mít lepší pocit. Přesto mám dojem, že tento díl je nejslabší z celé série. Autor zvládl překvapit dalšími aspekty světa který vytvořil což jsem nečekala, ale oproti prvním dvěma dílům mi chyběla větší gradace děje a ani závěr knihy tak úplně nesplnil očekávání.

I přes mírné zklamání ze závěru série ji mohu doporučit. Autor zpracoval velmi zajímavý nápad a v této sérii je mnoho pozoruhodných myšlenek. V celé sérii je dost zajímavých zvratů i postav a prostě stojí za přečtení. Mám v plánu se pustit i do povídek k této sérii a jsem zvědavá jaké informace autor ještě doplní.


Kackac77
02.09.2024 4 z 5

Audiokniha
Třetí díl v sérii se mi taky líbil, ale musím říct, že trošku míň než ten druhý. Autor už některé věci dost protahuje a v knížce byly slepé místa, které mě moc nebavily. Nicméně nebylo jich tak moc, aby mi to zkazilo celkový dojem z knihy. Pořád je to napínavé, čtivé a hlavně neotřelé a zajímavé. Moje nejoblíbenější postava je Nimbus, líbily se mi takové ty filosofické vsuvky, zamýšlení nad lidstvem, jak funguje, jak by mohlo fungovat, existuje k tomu nějaká cesta?
Jinak všechny díly byly moc hezky namluvené, ale v tomto třetím mi hrozně lezl na nervy hudební předěl.

všechny komentáře

Související novinky (8)

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


10 právě čtených knih podle uživatelů (srpen)

16.08.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (12)

(...) teatrálnost je typickým znakem obřadu a obřad je prubířským kamenem náboženství. (kaplan Mendoza)


(...) trocha zoufalství není špatná věc, pokud vede k přínosnému sebezpytování. (Nimbus)


Vždyť už všechno má, tak co ještě chce? zeptala se. (...) Possuelo jí věnoval blahosklonný úsměv, který ji popudil. Tvoje naivita je osvěžující, Anastázie. Ale pravda je taková, že získávání moci čistě pro moc je pohlcující závislost. Pozře celý svět, a stejně nebude spokojený.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Zvon v seznamech

v Právě čtených37x
v Přečtených1 705x
ve Čtenářské výzvě377x
v Doporučených127x
v Knihotéce682x
v Chystám se číst450x
v Chci si koupit193x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Neal Shusterman
americká, 1962
2018  88%Smrtka
2019  90%Nimbus
2019  83%Sucho
2021  85%Zvon
2020  85%Bez šance
Skrýt reklamy