Slzotvůrce přehled

Slzotvůrce
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518334/bmid_slzotvurce-SVD-518334.jpg 4 122 122

Slzotvůrce / Slzotvorca série

1. díl

V pochmurném dětském domově, kde Nika vyrostla, kolovala pohádka o tvůrci slz, muži s očima jako sklo, schopného všechny rozplakat a naplnit srdce emocemi. V sedmnácti letech Nika konečně opouští budovu, která ji navždy poznamenala, když se jí plní životní sen: je vybraná k adopci. Jenže v nové rodině není sama. Spolu s ní adoptují i Rigela, podivného sirotka, kterého by Nika za bratra nikdy nechtěla. Rigel je inteligentní, vychytralý, hraje na klavír jako svůdný démon a je obdařený podmanivou krásou. Jeho nádherný vzhled však skrývá temné nitro. Ačkoli Niku a Rigela pojí společná minulost založená na bolesti a strádání, jejich soužití se zdá nemožné. Zvlášť, když Slzotvůrce znovu vstoupí do jejich životů a stane se skutečností. Nika se náhle ocitá před krutou volbou mezi láskou rodinnou a mileneckou.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Fabbricante di lacrime , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slzotvůrce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Jidu
14.06.2024 4 z 5

Wow, tohle byla krása! Když mi knížka přišla a já viděla její formát a písmo, tak jsem se trochu lekla. Však už to u mě znáte. Říkala jsem si - YA romantika na cca 650 normálních stran?? No..

Nika je typická jemná dívka, která má kolem sebe typického prevíta Rigela. Takže byste si řekli, že se nic nového a světoborného nechystá. ALE! Kromě povrchního příběhu, který zde samozřejmě je a je nám jasné, kam to spěje, je zde hlubší a temnější pozadí.

Obě postavy toho totiž mají za sebou za tak krátký život až až. Takže kromě lásky s nimi čtenář objevuje i neštěstí, nevážení si sebe, psychické problémy a vše možné, co si museli zažít.

Proto kniha mohla mít tolik stran a neztratit na dynamičnosti, a proto byla tak úžasná!

Ano, pár hluchých míst tady přeci jen bylo, za to beru jednu hvězdičku, ale bylo jich minimum.

Konec byl emotivní, smutný, ale hlavně krásný a přiznávám, málem byla i slzička.

Na závěr vám dám jednu radu - nekoukejte na film před čtením. Prozradí vám vše podstatné, ale zároveň je tak katastrofálně natočený a přetvořený, že vás ochudí o všechnu tu chemii a napětí mezi postavami. To byl děs.

JaAnička
12.06.2024 5 z 5

Hnedka na úvod bych upozornila, že se jedná o contemporary romantiku, nikoli fantasy, jak by se mohlo na první pohled zdát...ale nenechte se mýlit. Ta kniha je absolutně skvělá, melancholická, romantická, ale i bolestivá, zdrcující a absolutně šílená.
Postavy jsou úžasné, zlomené, uvěřitelné a krásně zpracované. Ta, co se nevzdává a hledá ve všem krásu, je do slova a do písmene sunshine a ten nemocný introvertní mladík je grumpy. Oba bojují sami se sebou, se svou minulostí i přítomností, nerozumí svým pocitům, protože jsou díky svým zážitkům rozbití a navždy poškození. Je to touha, posedlost, nenávist nebo láska? Ani běžný smrtelník kolikrát neví, co přesně cítí...a teď si představte, že to cítí někdo, kdo nikdy nic a nikoho neměl. Jak se má vypořádat se světem, když nerozumí sobě samému?
Chvilkami jsem si říkala, že je ten děj točí v kruzích, ale v druhé polovině se neskutečně rozjel a já jsem nedýchala...bála jsem se o ně, zajímala mě jejich minulost, vzpomínky, zajímal mě Rigelům červotoč...a přiznám se, v jedné konkrétní části jsem brečela jak divá. Číst to bolelo...ale nemohla jsem přestat.

A lidičky...ten konec? Vím, že tady sem tam někdo psal, že by klidně mohl být kratší...ale za mě v žádném případě. Byla jsem za něj ráda, protože všechno hezky - cyklicky - uzavřel.

Je to prostě krásné, nádherné, dokonalé...je to upřímná zpověď dvou sirotků, kteří si prošli peklem, aby našli jeden druhého.


Kiwicatko
11.06.2024 5 z 5

Musim priznat, ze jsem jako prvni videla film. A jako je to v 95% pripadu - KNIHA proste byla LEPSI!!!
Ve filmu jsem proste hlavnim hrdinum neverila, v knizce jsem jejich pribehem zila.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Brána pekel, Nelítostný princ a další knižní novinky (37. týden)

10.09.2023


Citáty z knihy (1)

„A dívenka řekla vlkovi: „Jaké máš velké srdce!“ „To je jenom můj hněv.“ A ona řekla: „Ty máš ale velký hněv.“ „To abych před tebou ukryl srdce.“


Kniha Slzotvůrce v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených155x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených17x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst213x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech7x