Sex, drogy & cyb'n'roll přehled

Sex, drogy & cyb'n'roll
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135632/sex-drogy-cyb-n-roll-135632.jpg 4 158 158

Není to tak daleká budoucnost. Rolling Stones možná ještě hrají, i když sešroubovaní ze spousty implantátů. Úžasné a skvěle prosperující město New Chrome je tvořeno osmi šestipodlažními levely, z nichž čtyři jsou nad zemí a čtyři pod zemí. Jedná se ovšem o dva úplně odlišné světy. Horní ovládá software, spodní drogy. Jerry Gibwill se shodou okolností pohybuje přesně na rozhraní těchto dvou tak protichůdných světů. A proto když dojde k jejich neodvratnému konfliktu, ocitá se nechtěně v centru dění. Ale není to konflikt mezi lidmi, nýbrž roztržka právě mezi softwarem a drogami. Když pak kolem Jerryho začínají umírat jeho přátelé, rozhodne se to řešit po svém. Pořídí si pistoli. A pak začne ten pravý kyberpunkový mazec... Samostatný román.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sex, drogy & cyb'n'roll. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

n.ezn.amy
27.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Kdysi světu vládl nepořádek a chaos.
Pak přišlo lidstvo a všechno šlo do hajzlu.
Královna Mrcha

Vítejte v New Chrome, městu budoucnosti, přetechnizovaném a dokonalém městě, kde jste pod neustálou kontrolou kamer, všemožných reklam a zářivé budoucnosti. Pokud ovšem se pohybujete v prvních čtyřech levelech a nesestoupíte do mínusových podlaží, kde již realita není tak růžová a pod nádherně nablýskaným městem je defacto druhé město plné drog, sexu, alkoholu či hazardu. Jerry Gibwill, majitel galerie, proplouvá zdatně a spokojeně všemi patry tohoto města. Ovšem jen do chvíle, kdy po požití drogy SDC zemře jeho přítelkyně. Rozhodne se vypátrat původce této drogy, ovšem netuší s čím nebo kým si zahrává a jeho život se dostane do turbulentní fáze. Netuší kdo jsou jeho přátelé a kteří nepřátelé mu usilují o život a proč .... Opět další skvělý román Petra Heteši, odehrávající se v daleké budoucnosti. Dostanete velkou dávku napětí, přestřelek, narážek na vlastní tvorbu

Bonifacio měl na sobě modré triko s dlouhým rukávem a na prsou nápis Nevermore Baltimore, odkazující na kultovní komiksový film postpunkového režiséra Petera Heteshi.

humoru a legrace, který je typický pro autora

Bylo pět minut po půl deváté.
Zapálil jsem si. Záchodová místa mě okřikla, že tady se nekouří.
"Tak se třeba poser," řekl jsem jí a čekal

a hlavně originálního a napínavého příběhu, který vás rychle do sebe vtáhne a vyplivne až na konci.

Petr Dudek
15.02.2023 5 z 5

Konečně (po Fatal Virtual a Morphin Red) výborně vybalancovaná drsná škola a cyberpunk. Archetypy z prvního tu krásně sedí (spiknutí, co vede až nahoru, drsňák, co žije ve druhém světě atd) a Heteša krásně dávkuje informace, takže se postupně dozvídáme nové a nové skutečnosti. Zvraty tu moc nejsou, ale jednotlivé posuny ano. Takže se nestane, jako v uvedených dvou knihách, že uprostřed je zhruba dvě stě stran atmosférické vaty. Výborně vybalancované.


roso.mak
02.11.2022 5 z 5

Jop. Zase jednou dobrej nářez. Mám ráda hrdiny, kteří se dokážou s lehkostí pohybovat světem, které by pro jiné lidi (ty z vyšších podlaží) byl smrtelný.

Trigger warning: Z uměleckých performací se vám může udělat lehce nevolno. Zvlášť, když se v doslovu dozvíte, že jsou inspirované tím, co se událo v naší krásné čisté realitě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (11)

Pokud nemáte rádi umění, tak tuhle knížku vůbec nečtěte. Je totiž hodně o umění. A pokud ho máte rádi, tak už ji nečtěte vůbec. Mohli byste ho přestat chápat.


Led Zeppelin. V životě jsem o nich neslyšel, ale tutově se po nich mrknu. Nic tak dokonalého mi ještě nikdy střeva nerozvibrovalo.


Přitáhl jsem si jí k sobě a políbil ji. Byla zvláštně vláčná a voněla Jackem Danielsem. Nádherně horkým.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Sex, drogy & cyb'n'roll v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených222x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených21x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst70x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

kyberpunk české sci-fi česká fantastika

Autorovy další knížky

Petr Heteša
česká, 1959
2019  87%Co to žere a kde to spí
2012  89%Sex, drogy & cyb'n'roll
2016  90%Infico
2010  84%Nevermore Baltimore
2014  73%Zajatci Minecraftu