Rodiny a rodinky přehled

Rodiny a rodinky
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508916/bmid_rodiny-a-rodinky-653bba3d92c8b.png 4 65 65

Ty nejdůležitější okamžiky, dobré i špatné, zažíváme se svými nejbližšími, a to samé platí pro hrdiny deseti povídek soudobých českých autorů. Ať už se zrovna v roce 1975 nacházejí v letadle mířícím do Londýna a jejich spolucestujícím je Belmondo, trnou hrůzou v raftu během triatlonového závodu Budějovická trilogie, nebo hledají uprostřed houstnoucího lijáku modrou na vrchol, protože cokoliv se zdá být lepší než strávit víkend v teple chaty ve společnosti tchána a švagra... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodiny a rodinky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Miretti
30.04.2024 4 z 5

Další skvělý povídkový soubor. Tento formát literatury mám ráda a tuhle edici české tvorby obzvlášť. Musím vyzdvihnout literární um mé oblíbené herečky A.Geislerové, s přehledem strčí do kapsy mnohé jiné autory a určitě bych uvítala povídkovou sbírku čistě jejích příběhů.

konicekbily
03.03.2024 3 z 5

Mezilidské vztahy mezi nejbližšími příbuznými v různých situacích, v různém časovém období - vše v krátkých literárních útvarech deseti českých autorů. Některé se líbí více, jiné už méně. Průměr.


Nasko
01.03.2024 3 z 5

Jak už to bývá u rozmanitých antologií, nějaký autor psaním sedne víc a jiný míň.

Někdo si libuje v lyrice a v popisu emocí a drásavé atmosféry... Ale já mám u povídek radši spíš akci a vypointovaný děj. Takhle kniha to má tak padesát na padesát.

Anna Bolavá musela zažít nějaké nepěkné věci, když umí tak realisticky popsat celou řadu nepěkných věcí. Dvořáková a její rodinné pletichy jsou excelentní jako vždy. Od Biancy Bellové jsem zatím nic nečetla, ale tohle mě opravdu namotivovalo sáhnout po něčem delším od ní. A Epsteinův triatlon byl tak kvalitní, že mě při sezení v křesle bolely nohy, jako kdybych na tom kole šlapala s jeho postavami. Tyhle mě zaujaly asi nejvíc.

Obecně je to taková průměrnější sbírka, ale výhodou je, že když vás něco nebaví... Většinou je to u povídek docela krátké utrpení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)

05.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rodiny a rodinky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených2x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x