Richardovy živé hračky přehled

Richardovy živé hračky
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314013/bmid_richardovy-zive-hracky-1Sn-314013.jpg 4 41 41

Berlín, polovina 19. století Richard Steinberg je ženami obletovaný a výstřední vynálezce. Pod dohledem má jak většinu technického pokroku ve městě, tak také životy lidí kolem sebe. Jednoho dne zachrání z hořícího domu Michaela Denatierra – mladého, přitažlivého cizince, toho času v nemilosti lichvářů. Mladík je okouzlen Steinbergovými služebnými i vynálezcem samotným a přijímá nabídku práce v jeho věhlasné dílně. Ve snaze uniknout pronásledovatelům a nalézt pravdu o pohřešovaném otci se však zaplétá do nebezpečné hry. Hry, jíž lascivní orgie, intriky i vraždy prostupují jako opium pohárem absintu „Jak až daleko jsme schopni zajít, když dovoleno je naprosto vše?“... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Richardovy živé hračky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Aghatte
19.04.2024 5 z 5

Kniha mi dnes přišla a hned přeskočila všechny v řadě čekající na mém nočním stolku, i ty z knihovny, který dávám přednost, abych je mohla brzy vrátit.
Je prostě krásná už na pohled.
Je vidět, že autorka odvedla pořádný kus práce a nic neponechala nepovšimnuto. Obálka, formát, ilustrace, styl psaní, atmosféra, nevšední námět.
Celý příběh začíná velmi tajemně, začnete číst a už nemůžete odložit. I Monka v ponorce oželíte.
Vzhledem k tomu, že se mi v poslední době dostaly do ruky knihy, které místo záložek do nich měly obsahovat cestovní pytlíky na zvracení, zdejší erotika mi přišla sofistikovaná a naprosto v souladu a dějem. Dění v “pracovně" mě nijak nepobuřovalo ani nevzrušovalo. Prostě bylo součástí příběhu. Zapadlo tam jako klíč do zámku.

Autorku znám jen podle jména, a jsem mile překvapena. Psát tedy umí.
Přišlo mi to jako by to psal muž a ještě před sto lety, a určitě ne Čech. To měl být kompliment :-)

Janadvorackova
14.04.2024 4 z 5

Knihu jsem četla kdysi ještě před vydáním a teďka poslouchala. A musím říct, že jde o první knihu, ve které jsem objevila pro mě neznámý výraz pro umělý penis... hmmm :).

Když přistoupíte na Richardovu hru a přijmete fakt, že nepůjde o akci a nečekaná rozuzlení, strávíte v Berlíně pár hodin a ani se nezapotíte. Ne jako některé ženy a Michael poté, co poznali pana Steinberga.
Na konci pochopíte, o co mu šlo, a že to vlastně svým způsobem dává smysl. Vždyť... jsme jenom lidi.


LucYfer666
20.12.2023 4 z 5

Bylo to napsané v době, kdy tohle "téma" nebylo ještě tak profláklé. Četl jsem to hlavně ze zvědavosti, protože mi sedí autorčin styl. Karty jsou rozdávané pomalu, ale spíš než o erotické hrátky jde o to, kdo je větší lhář a sráč nebo feťák. Označení thriller je nejspíš kvůli nakladatelství, ale i tak jsem se nenudil. Hvězdu ubírám za to, že určité erotiky bych skutečně ubral a jiné klidně přidal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Richardovy živé hračky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených6x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit15x