Prázdniny v Česku přehled

Prázdniny v Česku
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479178/bmid_prazdniny-v-cesku-hHw-479178.jpg 4 1082 1082

Výlet za vším, co jste o Česku nevěděli. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční výlet po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Můžete se těšit na vyprávění plné zajímavostí, pozoruhodných příběhů z naší historie a setkání se svéráznými lidmi. Navštívíte všech čtrnáct českých krajů, načerpáte tipy na vlastní výpravy a jako obvykle se také od srdce zasmějete. Tak přisedněte do roztomilého bílého autíčka a nezapomeňte se připoutat! Váš řidič je začátečník. O čem to je? Mladý spisovatel cestuje po Česku na lodi, autem, pěšky a na oslu. Hledá u toho zajímavá místa a lidi. Co se mi na tom může líbit? Dobrodružství, vtip, příběhy neobyčejných lidí a krásné ilustrace. Komu to můžu koupit? Všem příznivcům cestování a milovníkům zajímavostí se smyslem pro humor. Jak to skončí? Autor objede Česko kolem dokola a konstatuje, že je u nás opravdu hezky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prázdniny v Česku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (258)

Lucciella_L
09.06.2024

Po výletě do Jeruzaléma jsem se nechala zavést i po výletech u nás.

Musím říci, že mi v této knížce něco chybělo, Jeruzalém mě tak nějak nadchl víc....
Přesto jako milovnice výletů u nás oceňuji, jaká místa si Láďa zvolil a že vybíral i místa, která nejsou tak úplně "profláklá". Některé zážitky neměly chybu :)

Těším se na další díl, který se mi dostane do rukou a pokud někdo neví, kam vyrazit v létě, nechť se nechá inspirovat!

Marcela52
31.05.2024 5 z 5

Vtipné postřehy mladého cestovatele, který cestuje po České republice, mě pobavily i poučily. Oceňuji nejen čtivý styl autora, ale také zajímavé příběhy z naší historie i setkání se svéráznými lidmi. Na dvouměsíčním výletě tento mladý nadšenec procestoval všech čtrnáct českých krajů, a velmi zábavou formou se o své cestovatelské zážitky podělil se čtenáři. Doporučuji tedy nejen jako tip, kde a jak strávit dovolenou, ale především jako dobré pohodové čtení...


Lienilda
27.05.2024 5 z 5

Myslela jsem si, že v knize už mě moc překvapení nečeká, když jsem byla před časem na přednášce. Ale hned začátek o plavbě do Českých Budějovic na přednášce nebyl a přitom je tak perfektní :) Super knížka pro odreagování, prošpikovaná historickými zajímavostmi a souvislostmi. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (8)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022


355 knižních tipů na téma prázdnin

04.07.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (2)

Výhodou je také to, že navzdory předsudkům o stydlivosti Čechů jsme takhle na potkání národ velmi upřímný. Nikdy se u nás neuchytil zvyk používat prázdné zdvořilostní fráze. Věci říkáme bez obalu. Máme také smysl pro humor a nadsázku a nebojíme se je použít. Stručně řečeno, co Čech, to svébytný způsob komunikace.


K rozhovorům v češtině patří i věci, které by snad zdvořilý Brit ani nedokázal vyjádřit.Otevřený nihilismus, uštěpačné narážky, nekorektní vtipy, předstíraný i upřímný nezájem, tykání na potkání, sebelítost, rafinované i prvoplánové vulgarismy a barvitá přirovnání... To vše dělá z každé takové konverzace skutečný zážitek.


Kniha Prázdniny v Česku v seznamech

v Právě čtených80x
v Přečtených1 537x
ve Čtenářské výzvě659x
v Doporučených62x
v Knihotéce436x
v Chystám se číst402x
v Chci si koupit111x
v dalších seznamech8x