Prameny Vltavy přehled

Prameny Vltavy
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476611/bmid_prameny-vltavy-Abt-476611.png 4 661 661

Odkud vyvěrá zlo? Umrzlá dívka s židovskou hvězdou a křivdy, které Šumava nezapomíná. Hrůzný nález těla studentky vimperského gymnázia, které jako by ze svého nitra vyvrhly samy šumavské kopce, otřese obyvateli vesniček poblíž bývalého pohraničního pásma. Mrtvá dívka ustrojená do židovského mundúru se stává nejen tučným soustem pro bulvární novináře, ale především novou příležitostí pro stárnoucího policejního vyšetřovatele. Zatímco u něj se rodí naděje na nápravu pošramocené pověsti a získání uznání od kolegů i nejbližších, v místních se začínají probouzet dávné křivdy. S každým dalším posunem ve vyšetřování se příběh mrtvé dívky stále víc proplétá s pátráním po skutečném účelu dodnes zamlčovaného koncentračního tábora Prameny Vltavy. Dívčino pruhované pyžamo jako by plnou silou znovu vracelo nikdy neobjasněné osudy vězněných sovětských zajatců a tajemství Hitlerovy utajované fabriky pod Stolovou horou do přítomnosti. Jak moc ale vražda dívky s minulostí Pramenů Vltavy souvisí? A jaká další tajemství vydají šumavské kopce?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prameny Vltavy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (200)

ještěrka38
včera 1 z 5

Zmatené, přeskakování v ději, ztrácela jsem se v postavách. Téma a námět super, ale špatně se to čte. Navíc jsem ani nevěděla ze začátku, jestli už je konec kapitoly nebo pokračuje dál... dlouho jsem nečetla něco tak zmateného.

marketa1860
27.05.2024 5 z 5

Naprosto úžasná kniha. Historická fakta se prolínají se současností, smutek s napětím. Začátek je napínavá detektivka, postupně se odkrývají detaily minulosti, které naprosto zásadním způsobem ovlivňují i přítomnost.
Knihy Petry Klabouchové jsou psány nádherným jazykem, líbí se mi čím dál víc.


mcabr
25.05.2024 5 z 5

Zajímavé, zvláštní. Co všechno Šumava skrývá a nejen ona.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2022 - Cena Johanna Steinbrenera (Beletrie)
2021 - Cena Jiřího Marka (Čestné uznání)


Kniha Prameny Vltavy v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených869x
ve Čtenářské výzvě176x
v Doporučených45x
v Knihotéce178x
v Chystám se číst424x
v Chci si koupit98x
v dalších seznamech2x