Do soumraku přehled

Do soumraku
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409719/bmid_do-temne-noci-e8x-409719.jpg 3 58 58

Byl miliardář, úspěšný podnikatel a vynálezce… teď zase nemá nic a vrací se zpátky ke svým kořenům. Je bez peněz, po uši v problémech – prostě Spider-Man, jak ho máme rádi. Ale něco se přece jen změnilo. Přichází člen rodiny, o kterém neměl ani potuchy. Příběh volně navazuje na komiks Spider-Man: Rodinný podnik!

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Into The Twilight , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do soumraku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

markinho962
18.05.2024 2 z 5

Nuda, grafický fajn, ale příběh je nezáživný

hroubek
15.05.2024 3 z 5

Bohužel mi to tolik nesedlo a přišlo zklamání. Scénárista Chip Zdarsky má evidentně rád Spider-Mana a jeho vtípky, urážení padouchů a jisté sebeshazování. Má rád ukecaného Spider-Mana, který více mluví, než se mlátí. A tohohle Spider-Mana Zdarsky chtěl psát. Jenže se ukázalo, že těch dialogů je extrémně hodně a ne vždy fungují, tak jak by si scénárista přál. Je tu spoustu vaty, u některých dialogů si budete říkat, proč tolik Zdarsky tlačí na pilu a proč nenechá Petera/Spider-Mana na chvilku mlčet. Problém je i samotná zápletka. Není to úplně špatná zápletka, ale že bych si z ní sedl na zadek a nějak extra si jí užil, to taky říci nemohu. Poslední sešit s JJJ má dobré dialogy, a je tam vidět něco více, a i ten konec dokáže navnadit na další díly. Do soumraku není špatný komiks, jen doplácí na svou ukecanost a překombinovanost.


Ivan Kučera
26.09.2023 2 z 5

CREW sa v r. 2019 pustila do vydávania dvoch nesmierne ukecaných pokusov o reštart dvojice mimoriadne populárnych marveláckych superhrdinov, ktorých slávu opätovne po istej dobe stagnácie nakopli úspešné filmové trháky, v ktorých ich stvárnili Tom Holland a Chris Hemsworth. Žiaľ, za mňa je jeden komiks priemernejší, než druhý. Nie je ukecanosť ako ukecanosť. Je to fakt otravne ukecané, čo je síce u Spajdyho bežná vec, ale tu je to proste len otravne ukecené, nie rozkošne ukecané. Ostatné postavy sú nezaujímavé, v deji je buď ťažké sa orientovať, alebo je plný klišé. Celé je to kruto zadýchané. Musím ale uznať, že Spider-Man: Do soumraku je na tom predsa len o čosi lepšie, ako Thor: Znovurozrozený, keďže Peter alias Spajdy sú moja obľúbená postava od detstva ešte z 9O. rokov a scenár je o 100% zrozumiteľnejší. Druhou stranou mince je, že tým pádom jednoduchý, priemerný, nudný a mdlý. Scenárista Chip Zdarsky sa snaží v hravých scénach (standup) a dlhých dialógoch (celkom milé poštuchovanie sa s Human Torchom, rozhovor s JJJ so šokujúcou koncovkou, hoc neverím, že by ho nespoznal na základe hlasu, stavby tela a odhalenej spodnej časti tváre) kráčať v stopách legendárneho Straczynského, ale proste na to nemá. Nie je to ono, tá snaha páčiť sa a kopírovať Straczynského bezprostrednosť príliš bije do očí. Asi by som o tom nehovoril ako o voľnom pokračovaní Rodinného podniku, v ktorom sa šokujúco ukázalo, že Spajdy možno má, možno nemá sestru Teresu, ale áno, isté dejové a postavové spojivá prítomné samozrejme sú.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

01.07.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Do soumraku v seznamech

v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Chip Zdarsky
kanadská, 1975
2019  74%Překvápko
2019  67%Do soumraku
2021  81%Město hříchu
2020  71%Hledaný
2021  78%Návrat domů