Paní domu přehled

Paní domu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479029/bmid_pani-domu-gJe-479029.png 5 12 12

Příběh knihy Paní domu se odehrává hlavně v Anglii na prahu 20. století, kdy dámy ze střední vrstvy v tradičně konzervativní společnosti usilovaly nejen o zajištění větších práv pro ženy, ale zcela revolučně i pro uznání lesbické lásky. Protagonistkou tohoto tažení je známá spisovatelka, zvaná Paní domu, která s podporou své společnice, vypravěčky celého příběhu, celé to tažení vede – i když jen k morálnímu vítězství. Autorka Věra Pasiarová prokázala dobrou znalost tehdejší společenské situace, do níž celý barvitý příběh vložila, a vytvořila tak vysoce aktuální a čtivé dílo.... celý text

Pro ženy Literatura česká Erotika
Vydáno: , Šuplík.cz (Brno - Andrea Sasínová)
Originální název:

Paní domu , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paní domu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

petana88
22.02.2024 5 z 5

Tak po dlouhé době velmi povedená kniha. Vtáhla mě do děje během pár stránek.Hltala jsem stránku za stránkou a nechtěla jsem jí odložit. Mísí se zde humor láska drama a erotika. Bylo pro mě i zajímavé období ve kterém se děj odehrává.A jak to měli tehdejší ženy s homosexulální orientací ve společnosti dost nelehké. Víc to nebudu představovat doporučuji si knihu přečíst a doufám že budete mile překvapeni jako já.

Denisa153
05.01.2024 5 z 5

Tak tohle bylo hodně milé překvapení, upřímně jsem z knížky měla docela strach, ale byla jsem hodně příjemně překvapená. Bylo tam všechno humor, drama, láska... A líbilo se mi že inspirací byla skutečná osoba. Knížka má své čestné místo v mojí knihovně a určitě si ji přečtu znovu.


Kyl
03.01.2022 5 z 5

Tak trochu jiná kniha, než jaké jsem kdy četla.  Ale dle mého názoru VELMI povedená kniha. Román s lesbickou tématikou byla moje prvotina v tomto směru a rozhodně mě to nepobuřovalo. Ba naopak. Bylo velmi zajímavé pronikat do světa žen a zjišťovat jak to měly v tehdejší době a společnosti někdy dost nelehké. I já byla ráda za výčet postav hned na začátku knihy, také jsem se k nim vracela. Ale postupem knihy dostala každá z nich svou tvář a pak to šlo ráz na ráz. Knihu řadím mezi ty, které prostě nechcete jen tak odložit a nutně musíte dočíst alespoň ten řádek. Ne, spíš odstavec. Vlastně celou stránku. Kniha je velmi poutavá a autorka velmi znalá tehdejší doby a to včetně Londýna samotného.  Rozhodně nelituji její koupě, v knihovně má své čestné místo. Doufám, že to nebude jediná kniha od této začínající autorky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paní domu v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit10x