Padesát odstínů svobody přehled

Padesát odstínů svobody
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153240/mid_fifty-shades-padesat-odstinu-svobod-OA5-153240.jpg 3 4109 4109

Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Fifty Shades Freed , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Padesát odstínů svobody. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (538)

Michelle13
13.06.2024 5 z 5

Tak a jdeme pokračovat v sérii. Jsme momentálně už u třetího dílu a zároveň zakončení slavné trilogie, která vám nabízí uspokojující závěr příběhu Christiana a Any. Pokud jste si zamilovali předchozí díly tak jako já, tak tato kniha vás rozhodně nezklame.

Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné, a právě tato výzva činí příběh tak poutavým. Autorka opět exceluje ve vykreslení komplexního vztahu, kde se oba partneři snaží nalézt rovnováhu mezi láskou a nezávislostí. Ana musí najít způsob, jak se přizpůsobit luxusnímu životnímu stylu, aniž by ztratila svou bezúhonnost a nezávislost. Tento vnitřní boj přidává jejímu charakteru hloubku a činí ji sympatičtější.

Christian, na druhé straně, musí překonat svou touhu Anu ovládat a čelit svým nočním můrám. Jeho cesta k osobní transformaci a růstu je jedním z nejsilnějších prvků knihy. Jsou tu skvěle zachycené jeho vnitřní zápasy a proměny, což dodává příběhu napětí a dynamiku.

Máme tu realisticky a intenzivně vykreslený vztah mezi hlavními postavami. Láska, vášeň a důvěrnost mezi Anou a Christianem jsou srdcem tohoto příběhu a jejich společné momenty jsou napsány s takovou citlivostí a intenzitou, že opět nemůžete odtrhnout oči od stránek. Dalším pozitivním aspektem knihy je, že jsou tu zobrazené různé překážky, které musí Ana a Christian překonat. Od vnějších hrozeb po vnitřní konflikty, jejich cesta není jednoduchá, ale to je pravé to, co činí jejich příběh tak inspirativním. Společně čelí výzvám a dokazují, že láska a odhodlání mohou překonat jakékoli překážky.

sloncekhk
12.05.2024 5 z 5

Trilogie dočtena a teď ještě znovu z pohledu Christiana.


Evkaha
16.04.2024 3 z 5

Jo, přečetla jsem si ráda sérii po nějakých deseti letech. Akorát dneska už u mě nemá tak vysoké hodnocení jako předtím. Příběh to má, vzrůšo taky, ale už mě to neodradilo od přeskakování některých stránek, hlavně ze začátku.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Prodeje trilogie Padesát odstínů překročily hranici půl milionu výtisků

11.02.2015


Knižní novinky (4. - 11. 9.)

02.09.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - Goodreads Choice Awards (Best Romance)


Kniha Padesát odstínů svobody v seznamech

v Právě čtených51x
v Přečtených8 042x
ve Čtenářské výzvě235x
v Doporučených216x
v Knihotéce1 328x
v Chystám se číst336x
v Chci si koupit121x
v dalších seznamech13x